Opozorilo pri excelu

Pomoč pri delu z MS Excelom
Odgovori
marer

Opozorilo pri excelu

Odgovor Napisal/-a marer »

Pozdravljeni!

Zanima me nekaj:
1. imam narejeno tabelo v excelu z datumi in bi rad nastavil, da ko odprem vsak dan excel, da mi da neko opozorilo, da se bliža nek datum. Ti datumi so mi različni in bi se tudi letno spreminjali.
2. V excelu imam tabelo, kjer bi rad dodal pred besedami še eno besedo, pa po pravici se mi ne da vseh 1300 podatkov posamezno klikat. :)
A se da to kje po hitrm postopku narest?

Vnaprej hvala za odgovore.
admin
Site Admin

Re: Opozorilo pri excelu

Odgovor Napisal/-a admin »

Pozdravljeni,
marer napisal/-a: 1. imam narejeno tabelo v excelu z datumi in bi rad nastavil, da ko odprem vsak dan excel, da mi da neko opozorilo, da se bliža nek datum. Ti datumi so mi različni in bi se tudi letno spreminjali.
Če želite obvestilo tako, da se odpre novo okno in vas na nekaj opozori, potem tega ne morete rešiti brez uporabe makrov. V kolikor pa je lahko obvestilo izpisano v neki cilici, pa je naloga dokaj trivialna. Postavite se pač v tisto celico in vanjo zapipite formulo (predpostaviva, da imate datum, ki vas zanima zapisan v celici D3!):

Koda: Izberi vse

=IF(D3-TODAY() < 5;"BLIZU";"")
Formula pač pomeni: "Če je med današnjim dnem in datumom, ki je zapisan v D3 manj kot 5 dni, potem izpiši 'BLIZU'"
marer napisal/-a: 2. V excelu imam tabelo, kjer bi rad dodal pred besedami še eno besedo, pa po pravici se mi ne da vseh 1300 podatkov posamezno klikat. :)
Imate srečo, da ste se obrnili na pravi forum oz. pravo stran, saj lahko tukaj naložite brezplačno orodje mDodatki, ki med drugim omogoča ravno to, kar iščete.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
marer

admin hvala lepa za mDodatke.

Glede št. 1: imam zapisanih cca 130 datumov, kateri so nekateri različni. Zapisani pa so v F,G,H (združene celice).
Bi vas prosil, če bi mi lahko napisali postopek (za telebane :D ) po vrsti.

Še 1x hvala lepa.
admin
Site Admin

Odgovor Napisal/-a admin »

Boste pa morali povedati malce več... Ali potrebujete 130 "vprašanj", torej za vsak datum da se pribljižuje ali potrebujete za vse datume skupaj (torej ali se približuje najmlajši datum)?
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
marer

Datume, kateri so v tekočem mesecu.
Npr.: ko odprem excel, se pojavi okno v katerem piše: Stvar poteče 11.3.2011, stvar2 poteče 19.3.2011, stvar3 poteče 29.3.2011.
tako naj bi bilo za vsak mesec.
samo potem naslednje leto, bi bil potem datum 11.3.2012...
jumanjy

Odgovor Napisal/-a jumanjy »

Pozdravljeni!
Vam bom jaz skušal razložiti točno po postopku.
Če vam odgovarja rešitev, ki jo je predstavil Matjaž potem v celico I1(oz. desno od prvega datuma) prepišite formulo, ki vam jo je napisal, D3 pa zamenjajte z F1 (ker imate celice združene se morate sklicevati na levo celico).Celico potem skopirajte (povlecite) do zadnjega datuma (130 vrst).
Odgovori