EXCEL SPUSTNI SEZNAM
-
janja pungartnik
EXCEL SPUSTNI SEZNAM
V Excelu poiskušam narediti spustni seznam, pa mi ves čas javlja
VNESTI MORATE VELJAVEN SKLIC NA MESTO, KAMOR ŽELITE PREMAKNITI,VNESETE LAHKO TUDI VELJAVNO IME ZA IZBOR
Kaj delam narobe?
LP Janja
VNESTI MORATE VELJAVEN SKLIC NA MESTO, KAMOR ŽELITE PREMAKNITI,VNESETE LAHKO TUDI VELJAVNO IME ZA IZBOR
Kaj delam narobe?
LP Janja
Re: EXCEL SPUSTNI SEZNAM
Da bi vam lahko pomagal, napišite, kaj točno počnete. Napišite kaj kam vpište in potem vam bom lahko povedal, kaj je narobe... Iz same napake ne morem vedeti, kaj je narobe.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator
-
janja pungartnik
Hmmm...v gavnem pripravljam obrazec...in v seznamu bi žželela nabor storitev...obrazec je na enem listu, nabor na drugem...ko naredim seznam po navodilih
http://office.microsoft.com/sl-si/excel ... 72599.aspx
mi javlja napako, ki sem vam jo napisala.
LP Janja
http://office.microsoft.com/sl-si/excel ... 72599.aspx
mi javlja napako, ki sem vam jo napisala.
LP Janja
Hm...
Če bi delali po navodilih, potem bi ne prišlo do napake. Torej nekaj naredite narobe. Ker te napake še nisem nikoli videl, ne vem, kaj naredite narobe.
Toda; glede na to, da ime seznam na drugem delovnem listu, sklepam, da niste upoštevali dejstva, da se pri vnosu veljavnosti podatkov ne morete direktno sklicevati na seznam iz drugega lista. To morate narediti tako, da seznam najprej poimenujete - kako to naredite, se lahko naučite v blogu - potem pa se v obrazcu skljucujete na to ime, torej v obrazec ne morete napisati:
temveč morate to območje poimenovati v npr. 'MojSeznam' in potem v obrazec napišete:
Če bi delali po navodilih, potem bi ne prišlo do napake. Torej nekaj naredite narobe. Ker te napake še nisem nikoli videl, ne vem, kaj naredite narobe.
Toda; glede na to, da ime seznam na drugem delovnem listu, sklepam, da niste upoštevali dejstva, da se pri vnosu veljavnosti podatkov ne morete direktno sklicevati na seznam iz drugega lista. To morate narediti tako, da seznam najprej poimenujete - kako to naredite, se lahko naučite v blogu - potem pa se v obrazcu skljucujete na to ime, torej v obrazec ne morete napisati:
Koda: Izberi vse
=List1!A1:A12
Koda: Izberi vse
=MojSeznam
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator
-
janja pungartnik
Sem poimenovala...vem da demal nekaj narobe...pripela sem vam sano navodila po katerih delam oz. način oz. kaj sploh delam...še vedno javlja isto napako.
Napišite točen postopek, kaj počnete...
1. izberem to,
2. napišem to,
3. izberem to.....
1. izberem to,
2. napišem to,
3. izberem to.....
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator
-
janja pungartnik
Dokument imam sestavljen iz 10 listov, od tega je tako, da imam razdeljene liste
LIST 1
BAZA ZA LIST 1
LIST 2
BAZA ZA LIST DVA in tako dalje
K grem zdaj na BAZO ZA LIST 1, da izberem podatke za spustni seznam, izberem podatke, jih označim in jih poimenujem, ko pritisnem enter, se mi pokaže napaka.
LIST 1
BAZA ZA LIST 1
LIST 2
BAZA ZA LIST DVA in tako dalje
K grem zdaj na BAZO ZA LIST 1, da izberem podatke za spustni seznam, izberem podatke, jih označim in jih poimenujem, ko pritisnem enter, se mi pokaže napaka.
No pa smo takoj našli napako...
Vi še sploh niste prišli do testa veljavnosti podatkov. Ne vem sicer kako pridete do te napake, ker je še nisem nikoli videl. Toda napačno poimenujete podatke. Kako točno pa 'poimenujete podatke'?
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator
Ah, da se preizkusil idejo, ki se mi je utrnila... Vi poizkušate podatke poimenovati z več besedami, kar pa ne gre! Ime podatkov ne sme vsebovati presledkov! Torej, podatkov ne morete poimenovati: 'Moja baza podatkov', temveč kvečjemu 'MojaBazaPodatkov' (brez presledkov!)
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator
-
janja pungartnik
Prišla domov...takoj preiskusila...in DELUJEEE...točno to je bilo narobe...presledk...ne morem verjet...nikoli mi ne bi uspelo brez vas...kako sem vesela...HVAAAAAAAAAAAALA!!!