pero978 napisal/-a:
v Excelu vnašam števila, ki se vedno začnejo z 14,9. Je možno, nekako oblikovati celice, da ne bi bilo treba vedno vpisovat 14,9 ampak samo kar sledi naprej. Probal sem z 14,9### pa mi vedno vpiše številke pred vejico in ne za 9-tko.
V tem primeru morate razmišljati malce izven okvirov. Da bi vnašali direktno v kolono A in bi vam Excel spremenil vsebino ne bo šlo. Lahko pa stvar rešite tako, da vsebino vnašate v kolono A, rezultat pa imate v koloni B, kamor pač vpišete formulo
=14,9+A1/10000 in jo skopirate navzdol...
pero978 napisal/-a:
Se lahko za shranjevanje datoteke na določeno omrežno mesto posname enostaven makro ali je potrebno ročno pisanje? Enako za tiskanje, če posnamem makro, ki "spremlja" moje ukaze je to dovolj?

na to vprašanje vam pa ne morem odgovoriti, ker ne vem kaj točno potrebujete. Preprosto poskusite in boste videli ali ste z rezultatom zadovolni
Sicer pa takole na hitro; če boste snemali makro kjer boste datoteko posneli na neko mesto, bo v makru zapisno izbrano ime datoteke, kar pomeni, da bo makro vedno uporabljal TO IZBRANO IME DATOTEKE.