še eno vprašanje, imam torej celo vrsto v katere glede na prevoženo kontrolno točko vpisujem rezultate enega tekmovalca, rad pa bi da se upošteva zadnji vpisan rezultat za rangiranje recimo da se z vpisom vpiše v zadnjo kolono in to nato upošteva kot rangiranje. moraš imeti malo potrplenja z mano, excela nisem vešč.
Računanje ur in povprečne hitrosti
pogruntal, slikca je pomagala
.
še eno vprašanje, imam torej celo vrsto v katere glede na prevoženo kontrolno točko vpisujem rezultate enega tekmovalca, rad pa bi da se upošteva zadnji vpisan rezultat za rangiranje recimo da se z vpisom vpiše v zadnjo kolono in to nato upošteva kot rangiranje. moraš imeti malo potrplenja z mano, excela nisem vešč.
Tole pa ne bo kar tako preprosto rešljivo, saj ne moreš rangirati kar nekih celic temveč morajo biti celice skupaj. V mojem primeru imaš tako naprimer čase vseh tekmovalcev skupaj v stolpcu B. V tvojem primeru pa bi bil čas enega tekmovalca v (primer!) B5, drugega D3 in tretjega v F2... to pa ne gre.
Za kaj takšnega bi bilo potrebno najprej vse celice prepisati (preslikati) v neko skupno območje in rangirati od tam.
Za kaj takšnega bi bilo potrebno najprej vse celice prepisati (preslikati) v neko skupno območje in rangirati od tam.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator
Saj drugače tudi nima smisla, saj ne moreš rangirati nekoga, ki je prevozil točko 4 s tistim, ki je prevozil točko 3 (po absolutnem času) - lahko ju primerjaš samo na točki 3 in v tem primeru imaš čase tako ali tako skupaj... Tako si vsaj jaz to predstavljam.jeti napisal/-a:bom rešil zadevo na način da se bom pač prestavljal iz kontrolne točke na točko k bodo vsi jo prevozili.
Ja mogoče se pa tudi vidimo, saj moj klub pomaga 'Trupleku'
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator
pa nisi bil na sestankuadmin napisal/-a:Saj drugače tudi nima smisla, saj ne moreš rangirati nekoga, ki je prevozil točko 4 s tistim, ki je prevozil točko 3 (po absolutnem času) - lahko ju primerjaš samo na točki 3 in v tem primeru imaš čase tako ali tako skupaj... Tako si vsaj jaz to predstavljam.jeti napisal/-a:bom rešil zadevo na način da se bom pač prestavljal iz kontrolne točke na točko k bodo vsi jo prevozili.
Ja mogoče se pa tudi vidimo, saj moj klub pomaga 'Trupleku'
Zadnjič spremenil jeti, dne Sr Apr 29, 2009 12:16 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Pod "del formule" sklepam, da misliš nek sklic oz. neko območje. Če ne želiš da se torej to spreminja ga moraš fiksirati, kar storiš z znakom za dolar. Torej:
Koda: Izberi vse
=SUM(A1:B3) - ko premakneš/kopiraš, se sklic spremeni
=SUM($A1:A3) - ne bo se spremenil A
=SUM(A$1:A3) - ne bo se spremenila 1
=SUM($A$1:A3) - ne bo se spremenila A1
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator