ustvarjanje mape

Pomoč pri delu z MS Excelom
rick

Odgovor Napisal/-a rick »

pozdravljeni

hmmm,res mi je težko razložiti......

prvi makro,ki ste mi ga poslali naredi mape z imenom:

mapa 27.1.2009 19-45-16

mapa 27.1.2009 19-45-25

mapa 27.1.2009 19-45-42 itd..in v njem so doc datoteke.

torej v teh mapah so doc datoteke(ki jih obdelam),dodal pa bi še eno excel,ki bi mi nato vrnila obdelane datoteke nazaj v prvotno mapo,ki se imenuje "c\imena".V vsako od teh map bi moral dodati excel datoteko z makrom,ki
bi mi nazaj kopiral datoteke.

upam,da ste me sedaj malo bolj razumeli,upam tudi,da bomo našli ustrezno rešitev.
za odgovor se zahvaljujem.

lp rick :)
admin
Site Admin

Odgovor Napisal/-a admin »

Zagotovo ste povsem zgrešili pot, saj to kar delate ne more imeti ne repa ne glave, pa še, kakor upam, da tudi sami opazite, resnično nimate nobenih izkušenj. Vašo zadnjo željo reši preprost ukaz FileCopy, ki smo vam ga prikazali že v dosedanjih odgovorih, le da argumenta pač obrnete; torej:

Koda: Izberi vse

FileCopy "c:\mapa 27.1.2009 19-45-16\ana.doc", "c:\imena\ana.doc" 
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
rick

pozdravljen
ja,ampak ta koda je rešitev samo za en primer:

FileCopy "c:\mapa 27.1.2009 19-45-16\ana.doc", "c:\imena\ana.doc"

torej za: mapa 27.1.2009 19-45-16

kaj pa če imam tisoč map???? in res jih imam veliko.
potem bi moral za vsako ustvarjeno mapo pisati nov makro,to pa je počasneje,kot če ročno kopiram.
a naj tisočkrat spreminjam makro?
a ne more biti en univerzalni makro?
recimo nahajam se v mapi mapa 27.1.2009 19-45-16,notri so doc datoteke in ena excel v kateri je makro.ko bi to datoteko odprl, bi makro potem vrnil datoteke (samo doc) nazaj na prvotno mesto.
morda sem pozabil pripomniti,da bi se poleg datotek doc kopirala še datoteka xls z makrom.(tega nisem prej napisal,ker nisem hotel komplicirati).

torej takole.

ana.doc
lina.doc
miha.doc
ema.doc
makro.xls (no v tej bi bil makro)
torej,vidite,da v tej xls datoteki mora biti univerzalen makro,saj se imena map vedno spreminjajo,medtem ko se bo excel datoteka vedno ista kopirala(torej notri je isti makro,imena map pa se spreminja)
a ste me sedaj razumeli?
če bom vaš makro(v excelu) dal v mapo:
FileCopy "c:\mapa 27.1.2009 19-45-16\ana.doc", "c:\imena\ana.doc" ,bo delovalo,če pa dam datoteko xls v mapo,primer:
FileCopy "c:\mapa 27.1.2009 19-45-25\ana.doc", "c:\imena\ana.doc" ,pa
ne bo delovalo pravilno,(torej ni prava pot)za to gre.
zelo bom vesel če bova našla rešitev.
za odgovor se zahvaljujem.
lp rick

:) :wink:
admin
Site Admin

Odgovor Napisal/-a admin »

Najraje bi vam napisal rešitev ki jo iščete in končal. Rešitev je torej:

Koda: Izberi vse

FileCopy activeworkbook.path & "\ana.doc", "c:\imena\ana.doc" 
Ampak zagotovo se boste v to temo oglasili zopet in iskali rešitev za naslednji korak ki mogoče celo vodi k rešitvi. Problem sem vam namreč opisal v prejšnjem odgovoru - zagotovo ste zgrešili pot.

Zamislite si sledečo situacijo:
Iščete pomoč in želite ugotoviti kako bi najlažje tehtali kamenčke. Odgovorimo vam na prvo vprašanje in vi ugotovite, da če tehtate kamenček po kamenček to dolgo traja. Potem skupaj najdemo rešitev, ki vam omogoči tehtanje več kamenčkov skupaj. Ko rešimo to, poveste, da kamenčke tehtate, ker ne želite nesti več kot 10kg kamenja v vedru..... in tako počasi počasi pridemo do vašega resničnega problema - vi želite očistiti plažo in nosite vedro po vedro kamenčkov v kot plaže - v garaži pa imate bager a tega pač ne veste, ker ne poznate vseh čudnih strojev, ki se v garaži nahajajo....

V gornji zgodbi je lahko Excel vedro ali pa garaža, lahko je celo kamenček a karkoli že je.... Ah pustimo zgodbice :)

Kaj vi sploh želite rešiti? Kopiranje datotek sem in tja verjetno ni končni cilj; ali pač?
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
rick

pozdravljen :)
Kaj vi sploh želite rešiti? Kopiranje datotek sem in tja verjetno ni končni cilj; ali pač?
.

no seveda je smiselno,če vemo zakaj gre, vendar vam nisem razlagal tega pomena...

neke datoteke pač prekopiraš v novi file jih tam obdelaš nato pa obdelane
zopet vrneš na prvotno mesto.seveda je teh files mnogo.se vam to zdi tako zelo čudno :?:

no hotel sem pač,da bi v vseh teh files bile tudi xls datoteke,ki bi vrnile te
obdelane datoteke na prvotno mesto,saj je pot zelo dolga in se zlahka
zgubiš.
če bi vam natančno povedal zakaj točno rabim tako zadevo,bi se zagotovo strinjali z mano,seveda pa v forumu vsega nima smisla navajat.

bom poskusil z vašim makrom nadaljevati,upam da ne boste zares zamerili,če vas bom še kaj vprašal.

lp rick :wink:
rick

pozdravljeni

ne morem si kaj,da se vam nebi ponovno zahvalil za vašo pomoč,ki je
res bila na mestu.rabil sem vedeti samo to:

activeworkbook.path

no,da sva prišla do zaključka,sva res potrebovala kar nekaj časa....
verjetno so kriva moja nerodna vprašanja,
toda spoštovani kolega,ni pomemben samo cilj,ampak tudi pot,ki te pripelje
do njega.kritiko na račun mojega znanja tudi sprejmem,res pa je,da že kar nekaj časa spremljam vaš forum in nekaj malega sem se verjetno tudi že naučil.sicer pa mislim,da ni narobe,če vprašaš nekaj česar nisi zmožen sam storiti....drugače pa vse pohvale za vaš trud in zgleden forum.

lp rick
:wink:
Odgovori