Preslikava območja celic na drugo območje kot "slika&qu
Preslikava območja celic na drugo območje kot "slika&qu
Na naslovu http://www.vertex42.com/calendars/daily-planner.html sem našel nek koledar, ki ima zanimivo rešitev preslikave določenega območja celic na drug list v obliki slike, kar pomeni da "leplenje" določenega območja ni pogojeno z enakim območje celic ampak se lahko poljubno veča ali manjša. KOlikor sem ugotovil gre v tem primeru za "sliko", ni mi pa jasno, kako bi določeno območje označil
kot sliko (predmet) in ga potem vstavil na drug list.
Ah, sem bil prehiter
... Sem dojel... zanimajo vas tisti majhni kolendarčki zgoraj...
:)
Da da to pa je nekaj... Stvar pa je preprosta. Vstavite poljubno sliko v Excel (nek gif, jpg...). Nato se postavite vanjo in v vrstico s formulami zapišite neko obočje celic, npr. A10:C40... Volila
Hvala za link... tega tudi jaz nisem vedel... Saj veste kako pravim oz. sem že mnogokrat rekel v tem forumu: "Jaz ne vem, da bi se to dalo v Excelu (Wordu...), ne trdim pa da se ne da!"
Da da to pa je nekaj... Stvar pa je preprosta. Vstavite poljubno sliko v Excel (nek gif, jpg...). Nato se postavite vanjo in v vrstico s formulami zapišite neko obočje celic, npr. A10:C40... Volila
Hvala za link... tega tudi jaz nisem vedel... Saj veste kako pravim oz. sem že mnogokrat rekel v tem forumu: "Jaz ne vem, da bi se to dalo v Excelu (Wordu...), ne trdim pa da se ne da!"
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator
Aha... še nekaj, ker mi ne da miru
...
Stvar je še preprostejša, le da nismo nikoli razmišljal tako... Torej v Excelu označite poljuben del in ga skopirate. Nato pritisnete tipko SHIFT (in jo držite) ter izberete meni Urejanje, kjer se vam sedaj pojavita novi opciji (Prilepi sliko in Prilepi sliko s povezavo). To je to!
Opcijo 'Prilepi sliko' tudi sam veliko uporabljam in jo svetujem mnogokrat kadar želite nekaj iz Excela preprosto spraviti v npr. Word, 'Prilepi sliko s povezavo' pa sem spregledal.
Stvar je še preprostejša, le da nismo nikoli razmišljal tako... Torej v Excelu označite poljuben del in ga skopirate. Nato pritisnete tipko SHIFT (in jo držite) ter izberete meni Urejanje, kjer se vam sedaj pojavita novi opciji (Prilepi sliko in Prilepi sliko s povezavo). To je to!
Opcijo 'Prilepi sliko' tudi sam veliko uporabljam in jo svetujem mnogokrat kadar želite nekaj iz Excela preprosto spraviti v npr. Word, 'Prilepi sliko s povezavo' pa sem spregledal.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator
Takšna slika nima lastnosti Visible ali kaj podobnega zato nimate načuna, da bi to kontrolirali samo c pomočjo formul znotraj Excela - edini, kar mi tu pade na pamet, je, da če so te slike pridobljene kot slike nekega območja v Excelu (torej tako, kot je govora v tej tematiki), potem pač daste na neko področje VSE 4 slike, le da s formulami dosežete, da je območje na katerega kažejo tri med njimi pač prazno.
... sicer pa je potrebno poseči po VBA-ju...
... sicer pa je potrebno poseči po VBA-ju...
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator