Pozdravljeni!
Urejam tabelo, podatke dobivam iz interneta in jih moram sortirat, to je v grobem zanima me formula za razdruževanje besedila ene celice v stolpce, vem obstaja pod zavihkom podatki razdruževanje, venda jaz bi formulo saj nimam vseh podatkov na kupu in jih posamično vnašam v tabelo. Gre za razdruževanje naslova. Imam ulico, hišno številko, poštno številko in kraj in zdaj bi rad ulica v eno celico hišno številko v drugo poštno številko v tretjo in mesto v četrto.
|Na travniku 3a 1000 Ljubljana| ---> |Na travniku|3|a|1000|Ljubljana|
BESEDILO V STOLPCE FORMULA
Re: BESEDILO V STOLPCE FORMULA
Pozdravljeni,
to pa nikakor ni preprosto, saj v splošnem ni pravila, kje naj se niz prelomi. Ne veste namreč koliko besed ima ulica, in koliko kraj. Začeti je torej potrebno od začetka in iskati desno dokler ne naletimo na številko. Vse od številke desno je KRAJ. Pred krajem je iskana številka, ki je POŠTNA ŠTEVILKA, beseda levo je HIŠNA ŠTEVILKA, in vse pred hišno številko je ULICA. To je torej postopek, a z Excelovimi funkcijami ni preprosto rešljiv
to pa nikakor ni preprosto, saj v splošnem ni pravila, kje naj se niz prelomi. Ne veste namreč koliko besed ima ulica, in koliko kraj. Začeti je torej potrebno od začetka in iskati desno dokler ne naletimo na številko. Vse od številke desno je KRAJ. Pred krajem je iskana številka, ki je POŠTNA ŠTEVILKA, beseda levo je HIŠNA ŠTEVILKA, in vse pred hišno številko je ULICA. To je torej postopek, a z Excelovimi funkcijami ni preprosto rešljiv
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator
Mi lahko potem samo pomagate s kodo ki bi ugotovila kje je prva stevilka v nizu
Spodna forumla vam bo vrnila pozicijo prve cifre v nizu iz celice A1.
Pozor to je mrežna funkcija, kar pomeni, da jo morate vnesti s kombinacijo tipk CTRL+SHIFT+ENTER!
Koda: Izberi vse
=MATCH(TRUE;ISNUMBER(1*MID(A1;ROW($1:$1024);1));0)
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator
Pozdravljen
V kolikor nimate jasnih ločil, kje boste ločili tekst, bi bilo to vseeno dobro ročno razdelit. Lahko naletite tudi na cseto 27. aprila, ...
Lp
V kolikor nimate jasnih ločil, kje boste ločili tekst, bi bilo to vseeno dobro ročno razdelit. Lahko naletite tudi na cseto 27. aprila, ...
Lp
Hvala sem se s pomočjo te formule dokopal do željenega učinka in je res ni tako enostavno kot se slišiadmin napisal/-a:Spodna forumla vam bo vrnila pozicijo prve cifre v nizu iz celice A1.
Koda: Izberi vse
=MATCH(TRUE;ISNUMBER(1*MID(A1;ROW($1:$1024);1));0)
Pozor to je mrežna funkcija, kar pomeni, da jo morate vnesti s kombinacijo tipk CTRL+SHIFT+ENTER!
Ja je res samo je v mojem primeru teh ulic tako malo, da se lahko to zanemari, beri popravi ročnoStenly napisal/-a:Pozdravljen
Lp
LP! in hvala še enkrat