naslov celice, ki je uporaben kot sklic

Pomoč pri delu z MS Excelom
Odgovori
vmalhar

naslov celice, ki je uporaben kot sklic

Odgovor Napisal/-a vmalhar »

Pozdravljeni,

Zanima me, kako priti do naslova celice, ki jo znam najti recimo z VLOOKUP, ki bi ga lahko uporabljal kot sklic v formuli. Da bi recimo oblikoval sumo med dvema celicama, ki jih najdem z VLOOKUP?

Primer:
Imam tabelo prometa, stroškov, dobička,... po mesecih in bi rad recimo v dve celici vpisal začetni in končni mesec, ter potem z neko formulo seštel prihodke med temi meseci.
Z VLOOKUP mi uspe priklicati dobiček začetnega in končnega meseca, ki jih definiram v dveh celicah, ne uspem pa oblikovati zapisa, ki bi naredil sumo vseh celic med temi celicami.

Poskusil sem z naslednjim zapisom, pa ne uspe:

=sum(cell("address";VLOOKUP($K$44;$K$11:$O$22;5)):cell("address";VLOOKUP($K$45;$K$11:$O$22;5)))

Iščem torej vsoto podatkov iz 5-ega stolpca tabele K11:O22, in sicer med meseci, ki jih definiram v K44 in K45.
Hvala za pomoč,
Miha
cedra
Kraj: Kamnik

Re: naslov celice, ki je uporaben kot sklic

Odgovor Napisal/-a cedra »

Če tole prav razumem je rešitev lahko tudi taka:

Koda: Izberi vse

=SUMIF(K11:K22;">"&K44;L11:O22)-SUMIF(K11:K22;">"&K45;L11:O22)
To je rešitev, če imate podatke v celicah od K11:O22, s tem pogojem, da so datumi v celicah od K11:K22,
številke, ki jih želite vrednotiti, pa so v celicah od L11:O22
V celici K44 pa je začetni datum oz. mesec, v celici K45 pa končni datum...
lp,

cedra
vmalhar

Re: naslov celice, ki je uporaben kot sklic

Odgovor Napisal/-a vmalhar »

Zdravo,

SUMIF je bil pravi, hvala za pomoč.
Stavek je bil na koncu takole:
=SUMIF($K$11:$K$22;">"&MONTH($C$23)-1;$O$11:$O$22)

V celico C23 torej vpišem datum in izračun mi sešteje vrednosti v celicah O11:O22, ki pripadajo vsem mesecem po tem datumu vključno z vpisanim mesecem.
Ko sem že tukaj, kdaj je treba uporabit & pred naslovom celice, da se upošteva vrednost v tej celici? Zakaj recimo ne dela zapis ...">"MONTH(C23)...?

Lp, Miha
Odgovori