UREJANJE PRIPOMB

Pomoč pri delu z MS Excelom
Odgovori
fitefrbe
Prispevkov: 11
Pridružen: Po Mar 02, 2015 4:09 pm

UREJANJE PRIPOMB

Odgovor Napisal/-a fitefrbe »

Včasih a ne vedno, se pri urejanju okna Pripomba okno le-te postavi na ekranu povsem na vrhu tabele ali pa zelo globoko na dnu tabele. Npr. vnesem Pripombo v tabeli v vrsti 4256, ko pa jo grem urejati, se okno za urejanje postavi v tabelo zgoraj na začetek tabele ali pa spodaj npr. na pozicijo okrog 8.000?! Vendar ne vedno in ne vedno na isto mesto. Ne vem kako to odpraviti in prosim za pomoč! Ali je to povezano z načinom vnosa Pripombe? Največkrat se to zgodi, ko imam vključen nek filter v tabeli.
admin
Site Admin
Prispevkov: 3594
Pridružen: Sr Jul 20, 2005 10:06 pm

Re: UREJANJE PRIPOMB

Odgovor Napisal/-a admin »

Pozdravljeni,

Ljudje na spletu poročajo o podobnih težavah, kot jih imate vi ali pa jim Excel velikosti komentarjev spreminja in podobno. Ne vem razloga, moje mnenje pa je, da gre tu za neke vrste hrošča, ki bi lahko bil povezan s filtri, v sledečem kontekstu:

Vi komentar pozicionirate na npr. 15-to vrsto, vendar pa je to v resnici mogoče 187-ma vrstica, ker so ostale skrite in ko filter spremenite Excel premakne komentar. Seveda ne trdim, da je temu tako, samo sklepam, da bi lahko bilo nekaj v tej smeri...
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
fitefrbe
Prispevkov: 11
Pridružen: Po Mar 02, 2015 4:09 pm

Re: UREJANJE PRIPOMB

Odgovor Napisal/-a fitefrbe »

Hvala lepa, saj se mi je kar zdelo, da je kaj takega, ker sem se kar dolgo časa ubadal s tem problemom in tudi na Google-u nisem nič našel podobnega, nato pa sem se spomnil še na vaš forum, ki ga res že nekaj časa nisem uporabljal. Sicer to teorijo ob uporabi filtra še razumem, nikakor pa ne razumem, da se to dogaja včasih tudi, ko nimam vključenega filtra.
Torej bo pač potrebno še naprej ročno prestavljati take pripombe. lp
Odgovori