Spoštovani imam neko tabelo, v kateri imam okoli 400 vrstic in 10 stolpcev.
V prvem stolpcu so napisana imena, v ostalih pa naslovi nalog, ki so jih opravili.
Sedaj bi rad naredil spisek, v katerem bi bila v prvem stolpcu imena, v drugem stolpcu pa naslovi nalog, vendar tako, da bi za vsako nalogo imel svojo vrstico (z imenom avtorja v prvem stolpcu vsake vrstice). Avtor bi se tako lahko pojavil v vecih vrsticah.
Ali obstaja mogoce za to kaksna funkcija?
Npr.
tabela sedaj izgleda takole
Marko | naslovA1 | naslovA2 | naslovA3 | naslovA4
Peter | naslovB1 | naslovB2 | naslovB3 | naslovB4
rad pa bi imel takole:
Marko | naslovA1
Marko | naslovA2
Marko | naslovA3
Marko | naslovA4
Peter | naslovB1
Peter | naslovB2
Peter | naslovB3
Peter | naslovB4
Lep pozdrav in hvala,
Robi
Izpis iz tabele
Kolikor jaz vidim imate dve možnosti.
Lažja: Naložite si Excelov dodatek, ki zna kaj takšnega narediti: http://www.digdb.com/excel_add_ins/tran ... stab_list/
Težja: Stvar z uporabo formul naredite sami. Za rešitev boste morali uporabiti nakaj osnovnošolske matematike. Koordinatni sistem (tabelo) lahko preprosto prekopirate v premico, seveda pa morate poznati njeno velikost. ... Hm tukajle sem želel razložiti način razmišljanja, ki pripelje do rešitve, pa je razlaga smo rasla in rasla in rasla; zatorej sem se odločil da vam dam kar rešitev
:
Torej:
Lažja: Naložite si Excelov dodatek, ki zna kaj takšnega narediti: http://www.digdb.com/excel_add_ins/tran ... stab_list/
Težja: Stvar z uporabo formul naredite sami. Za rešitev boste morali uporabiti nakaj osnovnošolske matematike. Koordinatni sistem (tabelo) lahko preprosto prekopirate v premico, seveda pa morate poznati njeno velikost. ... Hm tukajle sem želel razložiti način razmišljanja, ki pripelje do rešitve, pa je razlaga smo rasla in rasla in rasla; zatorej sem se odločil da vam dam kar rešitev
Torej:
- V stolpec X zapišite števila od 0 do N-1, kjer je N zmnožek števila vrstic in kolon v vaši tabeli. Če imate npr 23 imen in 10 nalog potem je N enak 23 * 10 = 230.
- V stolpec Y zapišite formulo =OFFSET($A$1:$K$23;TRUNC(X1/11);0;1;1), kjer 11 zamenjajte s številom stolpcev + 1. (10 + 1 = 11); A1:K23 pa seveda z obsegom vaše tabele!
- V stolpec Z zapišite formulo =OFFSET($A$1:$K$23;TRUNC(A7/11);MOD(A7;23)+1;1;1), kjer 11 zamenjajte s številom stolpcev + 1. (10 + 1 = 11), 23 pa s številom vaših imen.
- Obe formuli skopirajte navzdol in to je vaša rešitev.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator