Vrtilna tabela

Pomoč pri delu z MS Excelom
Odgovori
LIDIJA

Vrtilna tabela

Odgovor Napisal/-a LIDIJA »

Pozdravljeni

Vsak mesec analiziram podatke s pomočjo vrtilne tabele. Zanima me, ali lahko iz več vrtilnih tabel naredim eno, da bi imela podatke kumulativno, npr. skupaj za jan., feb. in marec. Če se to da, vas prosim za pomoč.

Že vnaprej hvala in vesele velikonočne praznike vam želim.

LP Lidija

:oops:
admin
Site Admin

Odgovor Napisal/-a admin »

Ne,

Kolikor je meni znano, tega Excel ne zna. Podatke morate združiti v eno veliko tabelo in iz nje potem narediti novo vrtilno tabelo.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
bosces

Re: Vrtilna tabela

Odgovor Napisal/-a bosces »

Si bom sposodil kar tole temo....

Začel sem uporabljati vrtilne tabele, kar mi zelo olajša delo. Naletel sem pa na en problem, velikokrat mi se pojavi tole okno kjer ne morem več nič urejati v tabeli, za vsako mi vrže tale napis:

http://www.shrani.si/f/2q/82/1DWamdp2/clipboard01.jpg

to se mi dogaja v večih situacijah, recimo ko v bazo dodajam nove podatke in potem osvežim tabelo mi vrže zgoraj navedeni napis. V drugem primeru mi vrže enak napis že medtem ko formiram vrtilo tabelo oz. dodajam stolpce.

A so mogoče vrtilne tabele omejene z količino podatkov.

P.S. drugače pa zakon forum, mi je že zelo veliko pripomogel k boljšemu poznavanju excela, respect :mrgreen:
admin
Site Admin

Re: Vrtilna tabela

Odgovor Napisal/-a admin »

Pozdravljeni,

Kot ste ugotovili že sami in kakor lahko sklepate tudi iz samega sporočila o napaki so vrtilne tabele omejene. Glavna omejitev vrtilnih tabel je število edinstvenih zapisov, ki se lahko pojavijo v določenem polju (to je stolpcu vrtilne tabele) in to je 32.500 edinstvenih zapisov.

Rešitve pa imate zapisane ob opisu same napake, torej polja lahko daste na področje strani in s tem dobite veš "strani" vrtilne tabele, kar pomeni, da imate manj edinstvenih zapisov NA ENI strani ali pa določene elemente skrijete, kar spet pomeni, da je edinstvenih manj...
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Odgovori