ksko bi lahko naredil da mi avtomatsko odšteva dopust:
LIST 1
a b
1 D D
LIST 2
a b c d e f
1 Ime leto2007 leto2008 1datum 2datum 3datum
2 Denis 10 25
Če npr. na delovnem listu 1 napišem v celici A1 D bi se mi ta Dmoral zapisati z datumom v celico d2 na delovnem listu 2 in odšteti v celici b2 delovni list 2 1 dan, tako da bi sedaj bilo 9 delovnih dni starega dopusta. itd. Ko pa bi nekdo porabil teh 9 delovnih dni, bi se pa dopust odšteval od cifre v c2
se opravičujem za zmedo.
Če naprimer v tretji vrstici vpisujem prisotnost na delovnem mestu, vpišem lahko tudi D ki pomeni dopust, rad bi da mi na celoletnem prikazu dopustov (vrstica 9) odšteval iz celice B9 dokler ne porabim ves dopust, kasneje pabi mi odšteval ic celice c9, ko bi b9 bila 0,hkrati pa bi mi v rstico 8 vpisoval vsak datum, ko ima dopust.
Mogoče (zelo malo verjetno) bi se dalo tudi z funkcijami (vendar bi bile kar zahtevne) zato priporočam VBA. Ustvarite nek form (obrazec) na obrazcu bi bilo polje za izbiro datuma ter možnost vpisa ur ali dopusta. Potem pa bi funkcija preverila ali je še kaj starega dopusta oz. novega in bi potem na tisto mesto zapisal vrednost za ena manjšo od prejšnje, če bi porabljaj dopust bi se dodala tudi kolona z datumom v tabeli z dopusti, prav tako pa bi se zapisal datum v zgornjo tabelo in ustrezno število ur oz. dopust. Upam, da vsaj približno poznate VBA.
Lahko pa vam kaj takega naredim tudi jaz (če bom imel čas)
najlepša hvala za ponujeno pomoč, jaz nimam pojma o VBA, zato pa poskušam preko funkcij excela. Jaz bi kar zagrabil za ponujeno pomoč in bi prosil za izdelavo tega (mam pa 18 ljudi pod sabo v podjetju).
Stisnete na gumb Vnos prisotnosti in tam izberete datum ter dopust oz. vpis ur.
Možno je, da vam javi napako za koledar namreč na obrazcu za vpis je ena komponenta za izbiranje datuma ki prikaže koledar. Če je to ta napaka bom spremenil v navadno polje.