prvi 4je znaki spremenlivke
prvi 4je znaki spremenlivke
Živjo!
v Visual Basicu nekaj progamiram in bi rad dobil samo prve 4 znake moje spremenljivke ki je neka beseda.
Povsod kjer programiram vem kako to narediti a tale visual basic mi pa dela probleme.
hvala!
v Visual Basicu nekaj progamiram in bi rad dobil samo prve 4 znake moje spremenljivke ki je neka beseda.
Povsod kjer programiram vem kako to narediti a tale visual basic mi pa dela probleme.
hvala!
Pozdravljen
Vprašanje ste postavili v rubriko EXCEL, sprašujete po rešitvi z VB, verjetno pa želite kodo v VBA-ju. No ja, vsak si razlaga po svoje.
Koda:
VBA:
f v EXCEL-ovi preglednici:
v kolikor pa res iščete rešitev v VB (sicer to ni pravi forum), mislim pa da je enaka VBA-jevi, le da boste string definirali nekje drugje in ne v polju A1.
Še prvi štirje znaki (od spredaj-zadaj). Zamenjajte "Left" z "Right"
Lp
Vprašanje ste postavili v rubriko EXCEL, sprašujete po rešitvi z VB, verjetno pa želite kodo v VBA-ju. No ja, vsak si razlaga po svoje.
Koda:
VBA:
Koda: Izberi vse
Sub Makro1()
'
Dim MyString
MyString = Range("A1").Value ' Define string A1.
MsgBox Left(MyString, 4)
End Sub
=LEFT(A1;4)
Še prvi štirje znaki (od spredaj-zadaj). Zamenjajte "Left" z "Right"
Lp
OKY...IMAM ŠE ENO VPRAŠANJE.
Kaj porečete na to če recimo primerjam 2 celice in če primerjam po 5ih znakih mi potrdi da sta enaki, če pa po 20ih pa nista enaki, ampak v obeh mam isti text. garantirano! ?? krneki! kot da bi še presledke al kaj jaz vem upoštevalo, če pa recimo vsebino teh celic skopiram eno v drugo da sta IDENTIČNI potem pa potrdi da sta enake v obeh primerih. Ampak to se ne dogaja vedno!
Kaj porečete na to če recimo primerjam 2 celice in če primerjam po 5ih znakih mi potrdi da sta enaki, če pa po 20ih pa nista enaki, ampak v obeh mam isti text. garantirano! ?? krneki! kot da bi še presledke al kaj jaz vem upoštevalo, če pa recimo vsebino teh celic skopiram eno v drugo da sta IDENTIČNI potem pa potrdi da sta enake v obeh primerih. Ampak to se ne dogaja vedno!
Mogoče bo pa to to.
Lp
Sub Makro1()
'
On Error GoTo Konec
MyString = Range("A1").Value
D_S = Len(MyString)
For i = 1 To D_S
If Right(Range("A1").Value, 1) <> " " Then Exit For
Range("A1").Value = Left(MyString, (D_S - i))
Next i
Konec:
End Sub
Najlepša hvala!
Pozabil si na funkcijo RTRIM
Za tovrstno "rezanje" se uporablja funkcija RTRIM. Makro ima sedaj eno samo vrstico. Ker imaš zapisov več, se boš moral z zanko sprehoditi po vseh vrsticah.
Sub Makro1()
Range("A1").Value = RTrim(Range("A1").Value)
End Sub