Pozdravljeni,
Imam dve tabeli, na eni je plan, na drugi realizacija. Želim narediti en graf iz teh dveh tabel, kjer bi bila ena črta plan, druga realizacija. Plan je razporejen po mesecih in lokacijah. Mi lahko pomagate rešiti problem.
Hvala lepa že vnaprej.
Vitalin
graf - dva podatka
Re: graf - dva podatka
Najlažji in priporočljiv postopek je, da iz obeh tabel naredite eno tabelo, torej preprosto pridružite podatke plana k realizaciji ali obratno. Tako imate eno tabelo z 2x več stolpci in graf naredite trivialno - Za združevanje tabel uporabite Excelov dodatek MExcel
Če pa dveh tabbel ne želite združiti, potem pa označite prvo tabelo, držite tipko SHIFT ter z miško izberite podatke v drugi tabeli. S tem boste imeli izbrano prvo tabelo ter ustrezne stolpce druge tabel - HKRATI (vse bo torej izbrano hkrati). In ko imate to izbrano kliknete orodje za izdelavo grafov.
Če pa dveh tabbel ne želite združiti, potem pa označite prvo tabelo, držite tipko SHIFT ter z miško izberite podatke v drugi tabeli. S tem boste imeli izbrano prvo tabelo ter ustrezne stolpce druge tabel - HKRATI (vse bo torej izbrano hkrati). In ko imate to izbrano kliknete orodje za izdelavo grafov.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator
Tabeli sta združeni, a zdaj ko naredim graf, se mi na enem grafu prikažeta kot dva grafa. Želela bi videti dve krivulji (plan in realizacijo), da bi se prekrivali, ne pa da je najprej ena, potem desno od nje pa še druga. Kako naj? Upam, da razumete mojo težavo. Hvala.
Ne vem če vas ravno razumem
... Dva grafa se vam nikakor ne moreta prikazati. verjetno se vam prikažeta dva stolpca (dve črti...) - če je temu tako, izberite drug tip grafa. Ali imate izbran pravi tip grafa?
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator
No, nista dva grafa, grat je eden, a njem se najprej pojavijo stolpci po mesecih za plan in za njim še stolpci po mesecih za realizacijo. Kako naj to rešim? Kako se da narediti da se stolpci prekrivajo, tako da bi recimo stolpec realizacija pokrival stolpec plan. HVALA LEPA
Če vas pravilo razumem, torej iščete prekrivanje stolpcev, kot je razloženo v blogu...
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator
Prekrivanje mi je uspelo. Zdaj zgleda že bolje, a nekako nepregledno, ker imam plan po mesecih (12mesecev) in 9 lokacij. Posamezne lokacije imajo za vse mesece enak plan. Še da še kaj narediti? Tista črta me še kar muči. Sem pa vam neizmerno hvaležna. HVALA.
Vedno se daj "kaj narediti".. A vprašanje je kaj želite narediti vi... Ravno tako ne vem katera črta bi vas še motila?
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator