Pozdravljeni!
A lahko napišemo podprogram, ki ima neobvezne parametre ( spremenljivke v glavi )?
Nekatere Excelove funkcije so takšne.
Seveda, če se da kako se to napravi?
Lep dan!
Neobvezni parametrih v podprogramih - funkcijah
Re: Neobvezni parametrih v podprogramih - funkcijah
Pozdravljeni,
Očitno berete forum, da ste postavili tudi zadnje vprašanje Me je sicer kar malce zamikalo da bi napisal "DA!" in končal...
No odgovor je torej da, se pa to imenujejo opcijski parametri in se začnejo z rezervirano besedico optional.
In takšno funkcijo lahko potem kličete na dva načina:
Lahko imate več opcijskih parametrov, a slednji s lahko samo na koncu ali drugače povedano opcijskim parametrom ne sme slediti "navaden" parameter, ker potem VBA nikakor ne more vedeti, kateri parameter ste vi želeli vnesti!
Torej; tole ne gre:
Očitno berete forum, da ste postavili tudi zadnje vprašanje Me je sicer kar malce zamikalo da bi napisal "DA!" in končal...
No odgovor je torej da, se pa to imenujejo opcijski parametri in se začnejo z rezervirano besedico optional.
Koda: Izberi vse
Sub sestej(prvi As Integer, Optional drugi As Integer = 12)
MsgBox prvi + drugi
End Sub
sestej 10
sestej 12, 30
Torej; tole ne gre:
Sub sestej(prvi As Integer = 10, Optional drugi As Integer = 12, tretji as integer)
MsgBox prvi + drugi + tretji
End Sub
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator
Živijo!
Ja čitam forum, čeprav bi v tem primeru najraje vprašal "Napišite mi makro, ki bo naredil ...". Pa šef ne da denarja za tako naročilo.
Hvala za potrpežljivost.
Ja čitam forum, čeprav bi v tem primeru najraje vprašal "Napišite mi makro, ki bo naredil ...". Pa šef ne da denarja za tako naročilo.
Hvala za potrpežljivost.
Buba
Če mu predstavite prednosti, bo hitro rekel da... Samo zamislite si koliko čaa boste vi izgubili in koliko to stane....
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator