Preslikava območja celic na drugo območje kot "slika&qu

Pomoč pri delu z MS Excelom
Odgovori
zvonem

Preslikava območja celic na drugo območje kot "slika&qu

Odgovor Napisal/-a zvonem »

Na naslovu http://www.vertex42.com/calendars/daily-planner.html sem našel nek koledar, ki ima zanimivo rešitev preslikave določenega območja celic na drug list v obliki slike, kar pomeni da "leplenje" določenega območja ni pogojeno z enakim območje celic ampak se lahko poljubno veča ali manjša. KOlikor sem ugotovil gre v tem primeru za "sliko", ni mi pa jasno, kako bi določeno območje označil :?: kot sliko (predmet) in ga potem vstavil na drug list.
admin
Site Admin

Odgovor Napisal/-a admin »

Me je zanimalo in sem pogledal pa ne vem o čem govorite? O kateri oz. kakšni preslikavi je govora?
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin

Ah, sem bil prehiter :(... Sem dojel... zanimajo vas tisti majhni kolendarčki zgoraj... :):)

Da da to pa je nekaj... Stvar pa je preprosta. Vstavite poljubno sliko v Excel (nek gif, jpg...). Nato se postavite vanjo in v vrstico s formulami zapišite neko obočje celic, npr. A10:C40... Volila ;)

Hvala za link... tega tudi jaz nisem vedel... Saj veste kako pravim oz. sem že mnogokrat rekel v tem forumu: "Jaz ne vem, da bi se to dalo v Excelu (Wordu...), ne trdim pa da se ne da!" ;)
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
admin
Site Admin

Aha... še nekaj, ker mi ne da miru :)...

Stvar je še preprostejša, le da nismo nikoli razmišljal tako... Torej v Excelu označite poljuben del in ga skopirate. Nato pritisnete tipko SHIFT (in jo držite) ter izberete meni Urejanje, kjer se vam sedaj pojavita novi opciji (Prilepi sliko in Prilepi sliko s povezavo). To je to!

Opcijo 'Prilepi sliko' tudi sam veliko uporabljam in jo svetujem mnogokrat kadar želite nekaj iz Excela preprosto spraviti v npr. Word, 'Prilepi sliko s povezavo' pa sem spregledal.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
zvonem

Bravo! To je to. Matjaž, hvala!
zvonem

Še nekaj v zvezi s to tematiko mi ne da miru :?
Na nekem delu lista imam vstavljene štiri slike, poimenovane Slika1, Slika2, Slika3, Slika4. Kako bi v celico, npr.: B2 prekopiral Slika1, če je v celici A2 vrednost 1, oziroma Slika2, če je vrednost 2 itd.?
Ali je to sploh možno :oops:
admin
Site Admin

Takšna slika nima lastnosti Visible ali kaj podobnega zato nimate načuna, da bi to kontrolirali samo c pomočjo formul znotraj Excela - edini, kar mi tu pade na pamet, je, da če so te slike pridobljene kot slike nekega območja v Excelu (torej tako, kot je govora v tej tematiki), potem pač daste na neko področje VSE 4 slike, le da s formulami dosežete, da je območje na katerega kažejo tri med njimi pač prazno.

... sicer pa je potrebno poseči po VBA-ju...
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Odgovori