Dvojni - hierarhični ComboBox

Pomoč pri delu z MS Excelom
Odgovori
Zaph00d

Dvojni - hierarhični ComboBox

Odgovor Napisal/-a Zaph00d »

Pozdravljeni,

Zadnje čase si razbijam glavo s problemom, kako narediti dvojni ComboBox. Imam namreč tabelo s prodajo po dobaviteljih in njihovih izdelkih (npr. Stolpec A = dobavitelj, Stolpec B = izdelek, stolpci C-X = prodaja po mesecih). V drugem zavihku delam analizo in rad bi prvem ComboBoxu izbral dobavitelja, v drugem pa izdelek tako, da bi bili v drugem na izbiro samo izdelki izbranega dobavitelja. Iz vrednosti v drugem ComboBoxu imam nato izpeljane izračune iz stolpcev z mesečno prodajo. Obstaja kakšen relativno enostaven način, kako to rešiti?

Hvala in lp,
Uroš
admin
Site Admin

Re: Dvojni - hierarhični ComboBox

Odgovor Napisal/-a admin »

Ne, ne obstaja kakšna posebna bljižnica.

Preprosto morate ob spremembi izbora v prvem seznamu ustrezno napolniti drugi seznam - to je vse. Torej vežete se na OnChange dogodek prvega seznama in v njem napolnite drugi seznam.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Zaph00d

Odgovor Napisal/-a Zaph00d »

Ok, hvala za odgovor.
ngc2392
Kraj: kranj

Odgovor Napisal/-a ngc2392 »

Hm, nekoč sem imel nekaj podobnega in sem si shranil primer...ni pa nujno, če je to res to...
poskusi tole, moj primer: stolpec a nekaj imen, stolpec b pripadajoči izdelki prvemu imenu v stolpcu a, stolpec b drugi po vrsti v stolpcu a itd...
potem pa v celici x dam data validation na list (stolpec a), v celici y pa isto list in vrednost indirect na celico x. v z celici pa pač računaj vrednosti x in y...če to hočeš.
Odgovori