Kopiranje zapisa v na nov list ob izpolnjenem pogoju
Kopiranje zapisa v na nov list ob izpolnjenem pogoju
Pozdravljeni,
Želel bi izdelati makro pri katerem bi po vpisu številke (kode) v celico A2 makro preiskal polje (stolpec) npr. G na listu 2 . V vrstico kjer bi bila koda enaka kot v celici A2 kopiral podatke iz vrstice (b2:e2)
Zahvaljujem se vam za pomoč .
Želel bi izdelati makro pri katerem bi po vpisu številke (kode) v celico A2 makro preiskal polje (stolpec) npr. G na listu 2 . V vrstico kjer bi bila koda enaka kot v celici A2 kopiral podatke iz vrstice (b2:e2)
Zahvaljujem se vam za pomoč .
Re: Kopiranje zapisa v na nov list ob izpolnjenem pogoju
In kje se vam je zataknilo? Kako vam lahko pomagam?tjazma napisal/-a:Želel bi izdelati makro pri katerem ...
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator
Pozdravljeni,
Če sem čisto iskren sploh ne vem kje naj začnem poiskušal sem nekaj z vlookup funkcijo pa nimam dovolj znanja , da bi zadevo nekako pripeljal v uporabno obliko. Brskal sem po forumu pa nisem našel podobnega primera . Z makroji pa smo si še vedno na VI. Makro za kopiranje na drugi list bi že posnel , manjka pa mi procedura (ko je izplnjen pogoj v stolpcu "G") se pravi najdi kodo v stolpcu "G" ko jo najdeš skopiraj podatke v to vrstico , analogno povedano.
Če sem čisto iskren sploh ne vem kje naj začnem poiskušal sem nekaj z vlookup funkcijo pa nimam dovolj znanja , da bi zadevo nekako pripeljal v uporabno obliko. Brskal sem po forumu pa nisem našel podobnega primera . Z makroji pa smo si še vedno na VI. Makro za kopiranje na drugi list bi že posnel , manjka pa mi procedura (ko je izplnjen pogoj v stolpcu "G") se pravi najdi kodo v stolpcu "G" ko jo najdeš skopiraj podatke v to vrstico , analogno povedano.
S funkcijo Vlookup tega ne morete rešiti, saj bi podatki izginili tako, ko bi se spremenila vsebina celice A2... Ostane vam torej samo še makro....
Spodaj imate makro, ki bo preveri prvih 1000 vrstic in iskal po koloni G:
Spodaj imate makro, ki bo preveri prvih 1000 vrstic in iskal po koloni G:
Koda: Izberi vse
Sub kopiraj()
Dim r As Long, c As Integer
For r = 2 To 1000
If Cells(r, 7) = Range("a2") Then
For c = 2 To 5
Cells(r, c) = Cells(2, c)
Next
End If
Next
End Sub
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator
To je kot bi našel manjkajoči člen evolucije.
Makro opravlja natančno to kar sem želel . Za svoje potrebe bom dodal še nekaj vrstic v proceduri.
Najlepša hvala za pomoč.
Makro opravlja natančno to kar sem želel . Za svoje potrebe bom dodal še nekaj vrstic v proceduri.
Najlepša hvala za pomoč.
Prehitro sem se poslovil
Imam samo še eno vprašanje
Sub NajdiKodo()
'
' NajdiKodo Makro
'
'
Dim r As Long, c As Integer, d As Integer
For r = 2 To 1000
For c = 2 To 5
Cells(r, c) = Cells(2, c) - Kako bi dosegel da se podatki kopirajo namesto na "c" (2 : 5 )polja, mogoče na "d" (9 : 12) polja . Ali pa sem brcnil mimo.
Next
End If
Next
End Suc
Hvala še enkrat za odgovor.
Imam samo še eno vprašanje
Sub NajdiKodo()
'
' NajdiKodo Makro
'
'
Dim r As Long, c As Integer, d As Integer
For r = 2 To 1000
For c = 2 To 5
Cells(r, c) = Cells(2, c) - Kako bi dosegel da se podatki kopirajo namesto na "c" (2 : 5 )polja, mogoče na "d" (9 : 12) polja . Ali pa sem brcnil mimo.
Next
End If
Next
End Suc
Hvala še enkrat za odgovor.
Sedaj se kopirajo podatki od B (2) do E (5). Če sedaj želite, da se kopira od I (9) do L (12), je pač samo potrebno popraviti meje for zanke:
....
For c = 9 To 12
....
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator
Pozdravljeni,
Izvorni podatki je v redu da je range od (2) do (5) ciljno mesto kopiranja pa bi moralo biti od (9) do (12)
Očitno mi nekaj pojmov ni jasno
Boli
Izvorni podatki je v redu da je range od (2) do (5) ciljno mesto kopiranja pa bi moralo biti od (9) do (12)
Očitno mi nekaj pojmov ni jasno
Boli
Spremeniti je potrebno samo vrstico znotraj for zanke...
Sub kopiraj()
Dim r As Long, c As Integer
For r = 2 To 1000
For c = 2 To 5
Cells(r, c) = Cells(2, c+7)
Next
End If
Next
End Sub
lp,