pozdravljeni!
Na listu imam večje število tabel, ki bi jih rad skril kadar jih ne potrebujem vendar jih lahko skrijem samo določeno število (nisem jih štel koliko) potem pa mi napiše sporočilo "elementov ni mogoče premakniti z lista". Poskušal sem najprej eno polovico nato še drugo(vsako posebej) in ni bilo težav, tako da domnevam, da ni težava v posameznih stolpcih. Ko skrijem maksimalno število stolpcev mi excel ne dovoli niti spreminjati širine stolpcev.
Poskušal sem tudi na praznem listu kjer pa sem lahko skril cel list. Vprašal bi vas v čem bi bil lahko problem in ali obstajajo kakšne omejitve v excelu glede tega.
lep pozdrav
Skrivanje večjega števila stolpcev
Re: Skrivanje večjega števila stolpcev
Tole pa po mojem ne bo pilo vode... V Excelu lahko skrijete kolikor želite stolpcev oz. kolon - ne vem, da bi bila tu kakršnakoli omejitev!
Napaka, ki jo dobite 'elementov ni mogoče premakniti z lista' pa pomeni nekaj drugega. Vi imate namreč neke polne celice skrajno desno (dobro, lahko da jih ne vidite, ker ste jih skrili - a tam so). In ko želite vriniti nov stolpec, bi moral Excel izriniti POLNE celice iz lista (saj zanje ni dovloj stolpcev).
Napaka, ki jo dobite 'elementov ni mogoče premakniti z lista' pa pomeni nekaj drugega. Vi imate namreč neke polne celice skrajno desno (dobro, lahko da jih ne vidite, ker ste jih skrili - a tam so). In ko želite vriniti nov stolpec, bi moral Excel izriniti POLNE celice iz lista (saj zanje ni dovloj stolpcev).
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator
pozdravljeni!
Poskušal sem s širino stolpcev v vsem listu in je minimalna širina 5 ko podam manj mi napiše isti problem.
Uspelo mi je skriti kolone le tako, da sem nekaj praznih kolon ročno razširil za približno tisto širino ki mi je prej ostajala. Občutek imam, kakor da list potrebuje neko svojo širino.
Dokument je v "združljivostnem načinu" da ga lahko uporabljam tudi na 2003-ki, če je mogoče tukaj problem.
lp
Poskušal sem s širino stolpcev v vsem listu in je minimalna širina 5 ko podam manj mi napiše isti problem.
Uspelo mi je skriti kolone le tako, da sem nekaj praznih kolon ročno razširil za približno tisto širino ki mi je prej ostajala. Občutek imam, kakor da list potrebuje neko svojo širino.
Dokument je v "združljivostnem načinu" da ga lahko uporabljam tudi na 2003-ki, če je mogoče tukaj problem.
lp
Hm... glede na vse zapisano in na moje izkušnje bi rekel, da je nekaj narobe z vašo konkretno datoteko, saj sicer excel omejitev, ki jih vi omenjate ne pozna.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator
Najbrž je težava v "združlivostnem načinu" kajti, če shranim dokument kot excelov list 2007 kakor vi pravite res ni nobenih težav. Žal pa datoteko odpiram tudi z excelom 2003 in se bom pač poslužil rešitve, ki sem jo našel.
Če pa bo komu uspelo "pogruntat" v čem je težava bi bil vesel vašega odgovora in bi se v bodoče lahko izognil temu. :
Hvala za vaš trud in lep dan še naprej.
Če pa bo komu uspelo "pogruntat" v čem je težava bi bil vesel vašega odgovora in bi se v bodoče lahko izognil temu. :
Hvala za vaš trud in lep dan še naprej.
Sem poskusil z datoteko v "združlivostnem načinu" in kot rečenu ne opažam nobenih podobnih problemov... Ste prepričani, da nimatze polnih kolon skrajno desno. Priporočam vam, da izbrišete vse kolone od npr AA desno (oz. pač od tiste, ki je zadnja s podatki, ki jih potrebujete).
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator
Pozdravljeni
Na listu imam zapolnjenih 150 kolon in ko sem kopiral samo zapolnjene kolone in jih prilepil na drugi list je bil problem isti. Potem sem isti list zapolnil samo z številkami do konca (256 kolon) sem brez težav skril vse kolone. Torej je očitno težava v formulah, uporabljam pa samo sklice na celice , vlookup za iskanje po razpredelnicah ter spustne sezname nekaj je tudi sklicev na drugi list. V dokumentu ni nobenih macrov niti ni kakšnih offset ali podobnih funkcij, ki bi po mojem lahko predstavljale težavo. Me pa logika zapusti kaj bi imel lahko pomen sama širina stolpcev. Jaz se sicer ne spoznam prav dosti na to a sumim, da je lahko problem v številu preračunavanj posameznih celic, če izbrišem vrstice in kolone, ki vsebujejo največ sklicev in formul ni več težav.
Nebi vam sicer rad preveč kradel vašega časa z mojim problemom vendar vam lahko, če hočete pošljem datoteko na mail mogoče smo pa odkrili kakšnega excelovega škrata
.
lp
Na listu imam zapolnjenih 150 kolon in ko sem kopiral samo zapolnjene kolone in jih prilepil na drugi list je bil problem isti. Potem sem isti list zapolnil samo z številkami do konca (256 kolon) sem brez težav skril vse kolone. Torej je očitno težava v formulah, uporabljam pa samo sklice na celice , vlookup za iskanje po razpredelnicah ter spustne sezname nekaj je tudi sklicev na drugi list. V dokumentu ni nobenih macrov niti ni kakšnih offset ali podobnih funkcij, ki bi po mojem lahko predstavljale težavo. Me pa logika zapusti kaj bi imel lahko pomen sama širina stolpcev. Jaz se sicer ne spoznam prav dosti na to a sumim, da je lahko problem v številu preračunavanj posameznih celic, če izbrišem vrstice in kolone, ki vsebujejo največ sklicev in formul ni več težav.
Nebi vam sicer rad preveč kradel vašega časa z mojim problemom vendar vam lahko, če hočete pošljem datoteko na mail mogoče smo pa odkrili kakšnega excelovega škrata
lp
Pozdrav še enkrat
Kot zanimivost izbrisal sem komentarje v celicah in zdaj deluje.
Imel sem jih nekaj čez 20 mogoče je pa to ključ do rešitve.
Tudi v prejšnji rešitvi z brisanjem vrstic sem pobrisal tudi vse komentarje jaz pa sem predvideval da je zaradi formul.
lp
Kot zanimivost izbrisal sem komentarje v celicah in zdaj deluje.
Imel sem jih nekaj čez 20 mogoče je pa to ključ do rešitve.
Tudi v prejšnji rešitvi z brisanjem vrstic sem pobrisal tudi vse komentarje jaz pa sem predvideval da je zaradi formul.
lp