kako v celico vpisovati čas na bolj enostaven način
kako v celico vpisovati čas na bolj enostaven način
A se morda da naredit tako da ni potrebno vpisovati dvopičja med uro in minutami? A je kakšna varijanta da bi lahko vpisal samo na primer 1022 pa bi ti potem v celico izpisal 10:22
Oblika zapisa pa mora biti kot čas ker mi na koncu tabele sešteva ure in minute.
Pa v določenih oblikah zapisa sem zasledil na kocu še @ pa me zanima kaj to pomeni, to je tam pri oblikovanju celic in pod po meri.
Aja pa še nekaj bi prosil če bi mi kdo povedal kako določim da mi v eni celici zraven neke številke še lahko doda kakšen tekst tako kot naprimer sit bi jaz rabil km
Hvala vsem za pomoč že vnaprej in upam da nisem preveč siten s svojim neznanjem
LP
Oblika zapisa pa mora biti kot čas ker mi na koncu tabele sešteva ure in minute.
Pa v določenih oblikah zapisa sem zasledil na kocu še @ pa me zanima kaj to pomeni, to je tam pri oblikovanju celic in pod po meri.
Aja pa še nekaj bi prosil če bi mi kdo povedal kako določim da mi v eni celici zraven neke številke še lahko doda kakšen tekst tako kot naprimer sit bi jaz rabil km
Hvala vsem za pomoč že vnaprej in upam da nisem preveč siten s svojim neznanjem
LP
Pozdravljeni,
1. Vpisujte v en stolpec, v drugem stolpcu pa lahko imate rezultat v časovni obliki. Če npr. v stolpec A vnašate čas v obliki 1010, potem vam bo sledeča formula v celici B prikazala čas kot 10:10
2. Afna (@) je takšno zanimivo oblikovanje, ki vneseni tekst poljubnokrat razmnoži. Če npr. podate oblikovanje '@@' in vnesete 'ma' bo v celici pisalo 'mama'
Sicer pa ima afna še nekaj specialnih nalog... ki pa so za bolj napredno uporabo.
3. Tole bo tisto kar iščete
1. Vpisujte v en stolpec, v drugem stolpcu pa lahko imate rezultat v časovni obliki. Če npr. v stolpec A vnašate čas v obliki 1010, potem vam bo sledeča formula v celici B prikazala čas kot 10:10
Koda: Izberi vse
=TIME(LEFT(A1;2);RIGHT(A1;2);0)
3. Tole bo tisto kar iščete
#.##0 "km"lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator
Pisanje časa na bolj enostaven način
Pozdravljeni
Ravnokar skušam uporabiti formulo, s pomočjo katere želim pisati čas na bolj enostaven način (brez dvopičja)
=TIME(LEFT(A1;2);RIGHT(A1;2);0), pa imam probleme, saj mi časa ne pretvori (zapiše) pravilno.
Prilagam primere zapisa časa brez dvopičja in rezultat. Kaj sem naredila narobe?
1250 12:50 PM
752 3:52 AM
700 10:00 PM
1635 4:35 PM
1010 10:10 AM
Lep pozdrav
MP
Ravnokar skušam uporabiti formulo, s pomočjo katere želim pisati čas na bolj enostaven način (brez dvopičja)
=TIME(LEFT(A1;2);RIGHT(A1;2);0), pa imam probleme, saj mi časa ne pretvori (zapiše) pravilno.
Prilagam primere zapisa časa brez dvopičja in rezultat. Kaj sem naredila narobe?
752 3:52 AM
700 10:00 PM
1635 4:35 PM
1010 10:10 AM
Lep pozdrav
MP
Ja v prvem odgovoru sem predvideval, da so časovne znamke dolge 4 znake. Nisem pomislil tudi na 3 znake (752 - npr.). No glede na to je potrebno predlagano formulo popraviti takole:
=TIME(LEFT(A1;-2+LEN(A1));RIGHT(A1;2);0)
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator
Preprosto odštejete celice in dobili BI 10:30. Toda vi tega ne dobite, kar 1600 pomeni 16.00 danes in 230 pomeni 2:30 danes!!! Če želite to kar ste napisali morate zapisati takole:
[A1]12.7.2007 2:30
[A2]11.7.2007 16:00
[A3]=A2-A1
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator