Naletel sem na en problem. Ne morem ugotoviti zakaj mi Excel pravilno ne sortira stolpcev v katerih so ulice s hisnimi stevilkami. To se zgodi npr pri hisnih stevilkah, ki imajo na koncu se crke - npr. Slomskova 7a sledi po zadnjem polju ki vsebuje stevilko, ceprav naj bi polje "Slomskova 7a" prisla takoj za "Slomskovo 7".
Poizkusil sem vse razlicne formate (text, number, general...) pa mi nikakor ne sortira pravilno.
Hvala za pomoc in lep pozdrav,
Robi
sortiranje po stevilkah + crke na koncu
Pozdravljeni,
Boste morali napisati primer recimo 10 ulic, ki naj bi jih Excel sortiral nepravilno. Trdim namreč, da Excel sortira pravilno. Excel sortira povsem leksiografsko, kar pomeni, da gleda vsak znak posebej in najprej pridejo cifre, nato pa črke. Presledek je pred številkami in črkami. Primer:
Ulica 'Titova2' je povsem na koncu, ker je, kot rečeno(!), presledek pred ciframi in vse ostale ulice imajo ne tistem mestu presledek, ki je pred dvojko!
Boste morali napisati primer recimo 10 ulic, ki naj bi jih Excel sortiral nepravilno. Trdim namreč, da Excel sortira pravilno. Excel sortira povsem leksiografsko, kar pomeni, da gleda vsak znak posebej in najprej pridejo cifre, nato pa črke. Presledek je pred številkami in črkami. Primer:
Koda: Izberi vse
titova
titova 1
titova 10
titova 12
titova 1a
titova 1b
titova 3
titova 3a
titova 4
titova2
lp,