Kopiranje določenega lista iz ene datoteke v drugo

Pomoč pri delu z MS Excelom
Odgovori
zibko

Kopiranje določenega lista iz ene datoteke v drugo

Odgovor Napisal/-a zibko »

Pozdravljeni,

imam naslednjo težavo.

V dveh različnih datotekah (lestvice_alpin_sp_m.xls in lestvice_alpin_sp_z.xls) imam en zvezek popolnoma enak (imenuje se "Skupaj-E"). V tem zvezdku "Skupaj-E" se formule navezujejo na preostele zvezke v datoteki, tako da recimo ena izmed formul izgleda takole:
=IF(ISERROR(IF(B$8='1'!$F6;'1'!$L6;""))=TRUE;"";IF(B$8='1'!$F6;'1'!$L6;""))
Da bi se izognil velikemu delu, sem nameraval iz "lestvice_alpin_sp_m.xls" prekopirat v "lestvice_alpin_sp_z.xls" zgolj zvezek "Skupaj-E", saj se formule enako navezujejo na preostele zvezke v datoteki. Pojavil pa se je problem, ker mi formule obstanejo, temveč se spremenijo pri sklicevanju na zvezke; primer za zgornjo formulu:
=IF(ISERROR(IF(B$8='[lestvice_alpin_sp_m.xls]1'!$F6;'[lestvice_alpin_sp_m.xls]1'!$L6;""))=TRUE;"";IF(B$8='[lestvice_alpin_sp_m.xls]1'!$F6;'[lestvice_alpin_sp_m.xls]1'!$L6;""))
Kot je razvidno bi moral pri kopirani formuli odstrani tisti "[lestvice_alpin_sp_m.xls]", pa bi mi vse pravilno delalo. Da bi to ročno brisal ven ne pride v poštev, saj je zelo veliko formul, ki se med seboj razlikujejo pri sklicevanju. Prav tako ne pride v poštev, da bi samo datoteko v raziskovalci skopiral, ker so vsebina posameznih listov v omenjih failih razlikuje.

Mi zna kdo svetovati, kako se najbolj elegantno rešiti problema.
cedra
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a cedra »

Razmišljam :roll:, morda tako, da popraviš prvo formulo, izbrišeš odvečno in skopiraš navzdol.
lp,

cedra
zibko

cedra napisal/-a:Razmišljam :roll:, morda tako, da popraviš prvo formulo, izbrišeš odvečno in skopiraš navzdol.
to vem, da je opcija, vendar vse formule niso enake in bi moral zadeve velikokrat popravljat.

Zvezek vsebuje 2000 vrstic in 40 stolpcev formul, med katerimi se na vsake 50 vrstic formula spremeni.
cedra
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a cedra »

Kaj pa z "Najdi [lestvice_alpin_sp_m.xls], preglej formule in zamenjaj z ""?
lp,

cedra
zibko

Hvala, nisem se spomnil na to preprosto varianto. Deluje!

Še zanimovost: Da mi je excel zamenjal 243020 formul je trajalo cca. 10 s.
Odgovori