imam naslednjo težavo.
V dveh različnih datotekah (lestvice_alpin_sp_m.xls in lestvice_alpin_sp_z.xls) imam en zvezek popolnoma enak (imenuje se "Skupaj-E"). V tem zvezdku "Skupaj-E" se formule navezujejo na preostele zvezke v datoteki, tako da recimo ena izmed formul izgleda takole:
Da bi se izognil velikemu delu, sem nameraval iz "lestvice_alpin_sp_m.xls" prekopirat v "lestvice_alpin_sp_z.xls" zgolj zvezek "Skupaj-E", saj se formule enako navezujejo na preostele zvezke v datoteki. Pojavil pa se je problem, ker mi formule obstanejo, temveč se spremenijo pri sklicevanju na zvezke; primer za zgornjo formulu:=IF(ISERROR(IF(B$8='1'!$F6;'1'!$L6;""))=TRUE;"";IF(B$8='1'!$F6;'1'!$L6;""))
Kot je razvidno bi moral pri kopirani formuli odstrani tisti "[lestvice_alpin_sp_m.xls]", pa bi mi vse pravilno delalo. Da bi to ročno brisal ven ne pride v poštev, saj je zelo veliko formul, ki se med seboj razlikujejo pri sklicevanju. Prav tako ne pride v poštev, da bi samo datoteko v raziskovalci skopiral, ker so vsebina posameznih listov v omenjih failih razlikuje.=IF(ISERROR(IF(B$8='[lestvice_alpin_sp_m.xls]1'!$F6;'[lestvice_alpin_sp_m.xls]1'!$L6;""))=TRUE;"";IF(B$8='[lestvice_alpin_sp_m.xls]1'!$F6;'[lestvice_alpin_sp_m.xls]1'!$L6;""))
Mi zna kdo svetovati, kako se najbolj elegantno rešiti problema.