- ročno narejena (dela)
- z makrojem (ne dela)
Vsi podatki so vsekakor le vrednosti, ker TXT drugega niti ne pozna.
Mogoče še to, poslali ste mi datoteko z imenom "MERTEMP1.SMN.txt"
Mogoče dosti sprašujem
P.S. Poslana datoteka je izvorna/preračunana
To ne bo držalo. Datoteki preprosto nista enaki in tu ni nikakršne dileme. Mogoče sa vam na pogled zdita enaki a nista. Razlikujata se vsaj v neki stvari in le ta ja dovolj, da se drugemu programu zmeša (če je seveda šlampasto napisan).še enkrat poudarjam: če prekopiram v ta fajl ročno ali z mamkrom se
podatki v tej datoteki ne razlikujejo.so popolnoma enaki in so lepo
soltirani le program ki nadalje uporablja te podatke le-te pomeša
Ok, vse lepo in prav.luka_k napisal/-a: poglejte Matjaž; ko sem zadevo izvedel z makrom se je datoteka shranila
na ime stare originalne datoteke.(se pravi,sem original povozil)
Poglejte. TXT datoteka je za razliko od DOC ali XLS datotek povsem "odprta datoteka", kar pomeni, da vanjo lahko pišete in po njej šarite kolikor hočete. Nikjer v sami datoteki ni napisana njena struktura ali kaj podobnega. Če vam torej makro naredi datoteko, ki je neuporabna, potem pa jo vi ročno popravite ste s tem samo dokazali, da makro pač deluje napačno. Tu ni nobene magije. Makro naredi datoteko, ki je napačna in vi jo ročno popravite - to je povsem povsem enakovreno, kot da vi zaženete notepad in v njem celotno datoteko napišete. Kaj več vam pri najboljši volji ne morem pomagati.luka_k napisal/-a: no,tu so bili podatki zmešani.če sem nato v to novo datoteko ročno
lepil podatke pa je stvar delovala normalno. torej tudi v novo ustvarjeni datoteki gre ročno,"avtomatsko" pa je "štala".
Koda: Izberi vse
1 2 3 (med številkami je NATANČNO en presledek)
1;2;3 (med številkami je podpičje)
1 2 3 (med številkami je tabulator)
1 2 3 (med številkami je POLJUBNO MNOGO presleddkov)
1;2 3 (med številkami je podpičje ALI poljubno mnogo presledkov)
1-2-3 (med številkami je znak minus)