Katera vrsta grafikona???

Pomoč pri delu z MS Excelom
Odgovori
buhica
Kraj: Prekmurje

Katera vrsta grafikona???

Odgovor Napisal/-a buhica »

Pozdravljeni.

Delal sem neko anketo, izračunal vrednosti (eno recimo za dečke, eno za deklice - vrednosti so lahko od -1 do +1), bilo je npr. 20 vprašanj. Rad bi ustvaril graf ki bi izgledal kot sem na brzino skiciral na sliki, za vsako vprašanje bi bila ena vrstica in v tej povezani dve točki (glede na vrednosti dečki, deklice) z ravno črto...

Sem poizkušal in poizkušal pa nikakor ne najdem prave rešitve tipa grafa in nastavitev da bi dobil vse tako kot je narisano:

Slika

Je sploh možno kaj takega z Excelom? Obstaja kak drugi program?

Za vsak nasvet in pomoč vnaprej hvala...
kljuka13
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a kljuka13 »

Ni mi jasno zakaj sta povezana odgovora deklic in dečkov :?: OK, napišite tako

Koda: Izberi vse

odg 1	 odg 2
dečki	0,27	0,65
deklice	-0,87	0,55
Pritisnite gumb za grafe in izberite Črtni grafikon. Sedaj vam bo povezalo točke od deklic in točke od dečkov. Če pa želite, da vam poveže nasprotne odgovore pa morate spremeniti tabelo
:)
[img]http://shrani.si/f/3t/YL/4W2P37B9/office.gif[/img]
[img]http://shrani.si/f/12/aa/1rt1wj6i/1/userbardionaea.gif[/img]
[img]http://shrani.si/f/3D/nN/3RQySBCl/vista-copy.gif[/img]
cedra
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a cedra »

Nekaj sem preizkušal in naredil tole:

Slika

Ni ravno vodoravno, ker mi ni uspelo, ampak navpično. Morda vam bo všeč. :wink:
Če so boljši fantje, je stolpec rdeč, drugače pa bel. Črtica zgoraj in na dnu, od fantov modra, od deklet pa rumena. Seveda se da barve, oznake, vrzeli in še kaj prilagoditi...
lp,

cedra
buhica

Hojla.

Najprej seveda hvala za posredovane odgovore, sem poskušal in poskušal, ter našel neko vmesno rešitev, s katero lahko na koncu v Wordu sicer pridem do "kvazi" rešitve. Evo grafa:

Slika

Dobil sem ga z tipom "Stock", ki zahteva tri vrednosti (High, Low, Close). Za Close sem po kmečko dal izračun minimalne vrednosti med obema mojima vrednostima, ter seriji dal oblikovanje na None, tako da se praktično ne vidi. Vse Labels sem obrnil za 90 stopinj in ko graf kot sliko vstavim v Word, tam to sliko obrnem za kontra 90 stopinj ter nekako dobim željeno sliko. Legendo bo pač treba ločeno dodati kot sliko, saj je nisem uspel "zarotirati"...

Škoda da nikjer ne najdem "Stock" tipa grafa, ki bi imel zamenjane vrednosti X in Y... :roll:

Če pa ima kdo še kakšno boljšo (direktnejšo) rešitev pa se seveda priporočam, he he... :P

lp B
cedra

Rešitev smo, (ste) našli, kaj naj bi še iskali?
:roll:
lp,

cedra
buhica

Hmm, sem mislil na rešitev brez rotiranja slike v Wordu, se pravi če bi lahko graf direktno izgledal kot na skicirani sliki v prvem postu (povezane črte vodoravno in ne navpično)... :roll:

Hvala vseeno... :wink:
cedra

No rekel bom takole. V končni fazi je čisto vseeno, kako je obrnjen graf! Važno je samo to, da je pregleden. Nekomu bo bolj všeč vodoraven, drug bo hotel (želel), navpičnega. Če vodoravni graf zahteva vaš predpostavljeni, mu enostavno recite, da brez nakupa dodatnih programov, to ne bo mogoče. Takoj bo zadovoljen s tem, kar ponujate!!! Če pa je za vašo dušo, potem bomo poizkušali najti rešitev. 8)
lp,

cedra
buhica

cedra napisal/-a:No rekel bom takole. V končni fazi je čisto vseeno, kako je obrnjen graf! Važno je samo to, da je pregleden. Nekomu bo bolj všeč vodoraven, drug bo hotel (želel), navpičnega. Če vodoravni graf zahteva vaš predpostavljeni, mu enostavno recite, da brez nakupa dodatnih programov, to ne bo mogoče. Takoj bo zadovoljen s tem, kar ponujate!!! Če pa je za vašo dušo, potem bomo poizkušali najti rešitev. 8)
Hja, v bistvu me samo firbec matra, zakaj se ob vseh mogočih oblikah in nastavitvah, taka stvar ne da ustrezno rešiti. Za dokončanje naloge pa bo tudi taka oblika več kot dovolj, he he...
Odgovori