V excelu imam bazo materila (datoteka z imenom materiali)
šifra........opis
A1...........B1
Prav tako imam bazo naročnikov (datoteka z imenom narocniki)
šifra nar. ......ime.......naslov.......hiš.št....... pošta
.....A1.............B1...........C1...........D1............E1
Hočem pa izdelat izdajnico, kjer bi v (novi dokument) b3 vpisal šifro naročnika in bi mi podatke o naročniku vpisal v c3, in isto za material
B5 in C5.
Ali obstaja varianta, da ti shrani dokument (izdajnico ki jo prejme stranka) takoj ko daš izdajnico printat?
Hvala[/list]
sklicevanje na baze podatkov
Hm,
nekako se mi zdi, da ste pomešali dve vprašanji, ali pa vas samo jaz ne razumem natančno. Torej najprej vas zanima kako iz neke šifre dobiti opis (dešifracija). To naredite z uporabo funkcije VLOOKUP, ki je zelo podrobno opisana v kar nekaj tematikah tega foruma. Uporabite zgoraj možnost iskanja ter vpišite VLOOKUP in našli boste veliko zelo podrobnih razlag s praktičnimi primeri.
Kar pa se tiče drugega vprašanja:
nekako se mi zdi, da ste pomešali dve vprašanji, ali pa vas samo jaz ne razumem natančno. Torej najprej vas zanima kako iz neke šifre dobiti opis (dešifracija). To naredite z uporabo funkcije VLOOKUP, ki je zelo podrobno opisana v kar nekaj tematikah tega foruma. Uporabite zgoraj možnost iskanja ter vpišite VLOOKUP in našli boste veliko zelo podrobnih razlag s praktičnimi primeri.
Kar pa se tiče drugega vprašanja:
Pa moram reči, da je to samo z uporabo VBA makra, ki v primeru tiskanja, dokument tudi shrani.Ali obstaja varianta, da ti shrani dokument (izdajnico ki jo prejme stranka) takoj ko daš izdajnico printat?
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator
nismo se dobro razumeli imam datoteko materiali.xls in narocniki.xls.
v datoteki materiali.xls so stolpci npr.:
..........A............B
1.......šifra........opis
2........111.........beton
3........234.........keramika
v datoteki narocniki.xls:
.........A.............B............C..............D.............E
1....šifra nar. ......ime.......naslov.......hiš.št....... pošta
2......2311...........DEJAN...ITD
Kako to povezati v neko celico v novem dokumentu (izdajnici ali računu), da bi se pojavil celotni opis kupca npr. v polju B3, če bi v polju a3 vnesel šifro naročnika? neki sklic ali združevanje,...??????????
v datoteki materiali.xls so stolpci npr.:
..........A............B
1.......šifra........opis
2........111.........beton
3........234.........keramika
v datoteki narocniki.xls:
.........A.............B............C..............D.............E
1....šifra nar. ......ime.......naslov.......hiš.št....... pošta
2......2311...........DEJAN...ITD
Kako to povezati v neko celico v novem dokumentu (izdajnici ali računu), da bi se pojavil celotni opis kupca npr. v polju B3, če bi v polju a3 vnesel šifro naročnika? neki sklic ali združevanje,...??????????