Blokada grafikonov/ilustracije v Excelu 2007

Pomoč pri delu z MS Excelom
Odgovori
jure121

Blokada grafikonov/ilustracije v Excelu 2007

Odgovor Napisal/-a jure121 »

Živijo
V Excelu 2007 so se mi zablokirale ikone za grafikone in ilustracije in jih ne morem aktivirati. Dokument ni zaklenjen. Omejitev pa je narejena samo na specifičnem dokumentu - če odprem novega, deluje vse normalno.
Kot kaže sem po nesreči dal ukaz, ki pa ga ne znam preklicati. Če ga zna kdo od vas... prosim :)

Hvala,
Jure
admin
Site Admin

Odgovor Napisal/-a admin »

Nisem še naletel na takšen problem in sedajle ne vem kaj bi to lahko bilo. Kot rešitev poizkusite datoteko posneti v stari verziji Excela in jo potem ponovno odprite. Ste zagotovo prepričani, da datoteka ni zaščitena?
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
jure121

Ne, dokument ni zaklenjen. Ni mi pa uspelo niti s shranjevanjem v 2003. Je pa preprečeno dodajanje kakršnihkoli predmetov (NAPAKA: "ni mogoče vstaviti predmeta") in celo dodajanje vrstic/stolpcev (NAPAKA: "predmetov ni mogoče premakniti z lista").. Vsa ostala orodja (formule, filtri, solver...), ki jih uporabljam, delujejo normalno.
admin
Site Admin

Da se prepričava zagotovi, da dokument ni zaščiten, pojdite v VBA urejevalnik in v 'Immediate' oknu izvedite sledeč ukaz:

Koda: Izberi vse

ActiveSheet.Unprotect 
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
jure121

Ni sprememb. Poskušal sem tudi, če najprej zaklenem (ActiveSheet.protect) in nato znova odklenem (ActiveSheet.Unprotect), vendar pri grafih/ilustracijah ni sprememb. Se ne odklenejo.
admin
Site Admin

lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
jure121

Ne, tudi to mi ne pomaga.. v primeru, ko želim vstaviti stolpec/vrstico mi javi omenjeno napako (100185), vendar po napisanem postopku napake ne rešim. Tudi če pobrišem vse ostale liste in odprem novega, čistega (ki je zagotovo brez komentarjev), mi javlja napako.
Če želim vstaviti predmet (Equation, Graph Chart, Bitmap Image...) mi javi napako št. 100191, ki pa jo na strani, ki ste mi jo poslali sploh ne omenjajo.
Kot kaže se bom moral zadovoljiti z dokumentom brez grafov.. :?
admin
Site Admin

Kopirajte podatke iz te datoteke v drugo - ne celotne liste, temveč samo podatke - Izberi vse/Kopiraj/Prilepi...
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
jure121

Naredil sem kot ste predlagali - prava inženirska rešitev :). Sedaj vse deluje.
Hvala za vse nasvete.
Lp
Odgovori