Kopiraj v naslednjo prazno vrstico II

Pomoč pri delu z MS Excelom
Odgovori
tjazma

Kopiraj v naslednjo prazno vrstico II

Odgovor Napisal/-a tjazma »

Pozdravljeni, Imam problem, katerega z mojim neznanjem ne uspem rešit.
Imam makro kateri kopira vrstico iz lista "PRENOVA" v prvo prazno vrstico v list "OBPRENOVA"

Sub KOPIRAJ()
'
' KOPIRAJ Makro
'
' Bližnjica na tipkovnici: Ctrl+b
'

If Sheets("OBPRENOVA").Range("B2").Value = "" Then 'pogleda. če je B2 prost
Sheets("OBPRENOVA").Range("B2:I2").Value = Sheets("PRENOVA").Range("D2:K2").Value 'v kolikor je b9 prost kopira vašo vrednost
Else

Sheets("OBPRENOVA").Range("B24").End(xlUp).Range(Cells(2, 1), Cells(2, 8)).Value = Sheets("PRENOVA").Range("D2:K2").Value 'v kolikor je b9 zaseden kopira vašo vrednost v prvo naslednjo prosto vrstico spodaj

End If

End Sub

Dodal sem še dva lista "prizma" in "obprizma". Želel bi, da se dogodek (makro) ponovi v dveh novih listih. Se pravi, da se vrednost iz vrstice lista "prizma " skopira v prvo prazno vrstico lista "obprizma"

Za pomoč se vam zahvaljujem.
admin
Site Admin

Odgovor Napisal/-a admin »

Vsepovsod po makru, kjer imaste napisano PRENOVA napišite PRIZMA, kjer pa imate napisano OBPrenova pa OBPRIZMA. In to je vse ;)
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
tjazma

Pozdravljeni,
Hvala za odgovor vendar mislim, da nisem bil dovolj jasen.
Moja ideja je bila, da se kopiranje vrši hkrati. Se pravi ko sprožim makro "ctrl - b" se kopira iz lista "prenova" v prvo prosto vrstico lista "obprenova" in hkrati oziroma za tem še kopiranje iz lista "prizma" v prvo prosto vrstico lista "obprizma"
admin
Site Admin

Potem pa takole...

Koda: Izberi vse

Sub KOPIRAJ1()
    If Sheets("OBPRENOVA").Range("B2").Value = "" Then 'pogleda. če je B2 prost
        Sheets("OBPRENOVA").Range("B2:I2").Value = Sheets("PRENOVA").Range("D2:K2").Value 'v kolikor je b9 prost kopira vašo vrednost
    Else
        Sheets("OBPRENOVA").Range("B24").End(xlUp).Range(Cells(2, 1), Cells(2, Cool)).Value = Sheets("PRENOVA").Range("D2:K2").Value
    End If
End Sub

Sub KOPIRAJ2()
    If Sheets("OBPRIZMA").Range("B2").Value = "" Then 'pogleda. če je B2 prost
        Sheets("OBPRIZMA").Range("B2:I2").Value = Sheets("PRIZMA").Range("D2:K2").Value 'v kolikor je b9 prost kopira vašo vrednost
    Else
        Sheets("OBPRIZMA").Range("B24").End(xlUp).Range(Cells(2, 1), Cells(2, Cool)).Value = Sheets("PRIZMA").Range("D2:K2").Value
    End If
End Sub

Sub KOPIRAJ()
    KOPIRAJ1
    KOPIRAJ2
End Sub
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
tjazma

Pozdravljeni še enkrat, vem, da je moje neznanje boleče ampak vseeno,

Ko sem skopiral vašo proceduro v moj delovni zvezek, so se kreirali 3 makroji KOPIRAJ, KOPIRAJ1 in KOPIRAJ2. Vsem trem določim enako bližnjico ctrl-b .
Pri preizkusu, ugotovim da se kopiranje podatkov iz prvega lista na drugi odvija odlično (makro kopiraj1) in tu se zadeva ustavi. Iz tretjega lista v četrti se ne kopira .

Ali je možno da bi bila cela procedura samo v enem makroju ?
admin
Site Admin

Vi morate zagnati makro KOPIRAJ (tako kot vedno), makra Kopiraj1 in Kopiraj2 pa pustite pri miru :):)
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
tjazma

Najlepša hvala za pomoč. Veliko problemov sem že rešil z branjem vaših forumov
Odgovori