Spet ni kolon

Pomoč pri delu z MS Excelom
Odgovori
bate

Spet ni kolon

Odgovor Napisal/-a bate »

Zdravo,
ne vem kako naj razložim, da bom povedal kar je potrebno. Bom poskusil takole:
Imam dva HD (fizično). Na prvem HD je sistem in programi, na drugem HD so podatki ipd.

Imel sem Excel 2003, ki ima kolon le do 'IV'. Zato sem naložil Office 2007 in ''U-Bit-Menu''. Kolon je bilo dovolj. Lepo.
Nato sem 'moral' sistemski disk formatirati in vse naložiti na novo. Drugi HD sem spremenil iz FAT v NTFS. A glej zlomka: v Excel-u (2007) je število kolon le do 'IV':!: ! Office sem nekajkrat odstranil (dodaj/odstrani programe) in instaliral (custom, avtomatsko) a kolone so le do 'IV'! Morda je rešitev v nastavitvah ali celo v registru, a toliko ne obvladam.
Kdor pozna rešitev ga lepo prosim za pomoč. Prosim...
lp Brane
admin
Site Admin

Odgovor Napisal/-a admin »

Na novem dokumentu (praznem, povsem novem!), ki ga odprete v Office 2007 imate le 256 kolon?
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
bate

Da, le do 'IV' !
lp
bate

ps.
morda bo pomagalo:
v Excel-u so po defaultu na novo odprtemu zvezku 3 listi? Pri meni jih je 12 ! Toliko sem imel nastavljenih pred 'dodaj/odstrani'! To pomeni, da kljub brisanju nekje ostanejo nastavitve!!!???
lp
admin
Site Admin

Vam mogoče zgoraj piše da Excel teče v 'kompatibilnem' načinu (ne vem kaj natančno piše - pač nekaj v tem stilu)?
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
bate

Da!!!
Piše: "Book1 [Compatibility Mode] Microsoft Excel"
Bravo.
Lp Brane
admin
Site Admin

V excelu 2007 "padete" v "compatibility mode" kadar odprete datoteko pisano v kateri izmed starejših različic Excela zato mi nikakor ni jasno, kako bi se vam pojavil "compatibility mode" pri novem delovnem zvezku.

Torej edina stvar ki je lahko razlog za to kar se vam dogaja je, da imate shranjen prazen template (book.xlt) v XLSTART mapi ali/in pa imate star personal.xls delovni zvezek (ponavadi v tej isti mapi)
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
bate

Zdravo,
hvala za odgovor, a omenjenih datotek sploh nimam!?
Zanima me kako to, da je bilo po prvi instalaciji Office-a 2007 vse OK ? Pomankanje kolon se je pojavilo šele po formatiranju sist. diska. Moje datoteke na drugem HD so iste kot prvič!
lp Brane
admin
Site Admin

To je edino kar bi lahko bilo krivo. Za kaj drugega ne vem - mislim, da niste dobro preiskali in da vam XLSTART mapa novega Excel kaže na XLSTART mapo starega Excela.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
bate

Zdravo,
g. Matjaž sporočam, da je Excel spet dobil kolone.
V registru sem pospravil vse kar je dišalo po Excelu, napravil en 'Repair', na novo instaliral Office 2007 in voila..... Pantha Rhei!
Zahvaljuje se za vaš trud in pomoč.
lp Brane
Odgovori