Povečanje vrednosti v celici
Povečanje vrednosti v celici
pozdravljeni!
V celici spreminjam vrednost po nekem ključu (1A,1B,1C,2A,2B....) zanima pa me, če je možno v Excelu to vrednost povečati recimo ob kliku na gumb ali kaj podobnega. Karkoli sem poskušal z formulami mi pride do krožnega sklica. V sosedni celici sem si naredil formulo, da mi poveča vrednost, zato bi to celico samo kopiral vendar mi ne uspe.
Vprašal bi vas, če ima kdo kakšno idejo kako naj to naredim.
Lep pozdrav
V celici spreminjam vrednost po nekem ključu (1A,1B,1C,2A,2B....) zanima pa me, če je možno v Excelu to vrednost povečati recimo ob kliku na gumb ali kaj podobnega. Karkoli sem poskušal z formulami mi pride do krožnega sklica. V sosedni celici sem si naredil formulo, da mi poveča vrednost, zato bi to celico samo kopiral vendar mi ne uspe.
Vprašal bi vas, če ima kdo kakšno idejo kako naj to naredim.
Lep pozdrav
Kot ste sami ugotovili, to v Excelu ne bo šlo, ker bi zagotovo pomenil krožen sklic, je pa povsem trivialno rešljivo z uporabo makra:
Kadarkoli boste poklicali ta makro, se bo vrednost v celici A1 povečala za 1. Lahko pa seveda ta makro "obesite" na gumb in ob vsakem pritisku gumba se bo izvedel makro, ki bo posledično povečal vrednost celice A1 za 1.
Makro "obesite" na gumb tako, da v Excelovo tabelo postavite gumb in odpre se vam okno, kjer izberite ta makro.
Koda: Izberi vse
Sub PovecajA1
Range("A1").Value = Range("A1").Value + 1
End Sub
Makro "obesite" na gumb tako, da v Excelovo tabelo postavite gumb in odpre se vam okno, kjer izberite ta makro.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator
Pozdravljeni
Mogoče nisem bil ravno natančen pri opisu, želel bi, da se mi celica spreminja po določenem ključu. Makro ki ste mi ga napisali pa deluje za številke.
Recimo, da imam v celici A1 napisano 001A ob kliku pa bi se morala spremeniti v 001B. in tako naprej do D nato se poveča številka in je v celici napisano 002A in tako naprej. Kot sem že omenil sem si v eni celici napisal formulo, ki mi to izračuna in bi jo samo skopiral.
vseeno hvala tudi za ta makro tudi tega bom uporabil.
lep pozdrav
Mogoče nisem bil ravno natančen pri opisu, želel bi, da se mi celica spreminja po določenem ključu. Makro ki ste mi ga napisali pa deluje za številke.
Recimo, da imam v celici A1 napisano 001A ob kliku pa bi se morala spremeniti v 001B. in tako naprej do D nato se poveča številka in je v celici napisano 002A in tako naprej. Kot sem že omenil sem si v eni celici napisal formulo, ki mi to izračuna in bi jo samo skopiral.
vseeno hvala tudi za ta makro tudi tega bom uporabil.
lep pozdrav
Aha torej samo popravite makro, ki sem vam ga posredoval:
Sub PovecajA1
Range("A1").Value = Range("E15").Value
End Sub
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator
Re: Povečanje vrednosti v celici
Pozdravljeni!
Da ne odpiram nove teme.
Razširil sem zvezek še za en list in sedaj bi rad, da mi celico E15(List5) skopira še na nov list "List6" v A1.
Poizkusil sem dodati vrstico v makro pa mi ne deluje. Vprašal bi vas ali je možno in kje sem naredil napako?
Hvala in lep dan.
Da ne odpiram nove teme.
Razširil sem zvezek še za en list in sedaj bi rad, da mi celico E15(List5) skopira še na nov list "List6" v A1.
Poizkusil sem dodati vrstico v makro pa mi ne deluje. Vprašal bi vas ali je možno in kje sem naredil napako?
Range("A1").Value = Range("E15").Value
Range("Sheets List6(A1)").Value = Range("Sheets List5 (E15)").ValueRe: Povečanje vrednosti v celici
kar tako malo po domače pa le ne bo šlo... Bo potrebno malce pogledati strukturo VBA-ja:
Worksheets("List6").Range("A1").Value = Worksheets("List5").Range("E15").Value
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator