Pogojno oblikovanje - seštevanje celic

Pomoč pri delu z MS Excelom
Odgovori
jaz

Pogojno oblikovanje - seštevanje celic

Odgovor Napisal/-a jaz »

Pozdravljeni,
že samo branje Vašega foruma mi je pomagalo pri marsikateri zadregi, no sedaj sem pred težavo ki je ne morem nikakor rešit.
Zadevo sam si sicer sam zakomplicial ampak zdaj je pač taka kot je. :|
Torej; v vrstice z enko označujem dneve (dopust), potem z pogojnim oblikovanjem označim sobote, nedelje, praznike in z šrafuro (pattern) še posebej delovne dni.
Sedaj bi rad preštel dejansko število dni dopusta (brez sob,ned,praznikov). Problem je ker v enem mesecu lahko več različnih obdobji dopusta.
Probal sem z preštevanjem celic ki imajo šrafuro in vpisano enko, vendar mi to nikako ni uspelo (pogjno oblikovane celice nimajo vrednosti za barvo in vzorec ?!?!).
Tukaj je še izsek ene izpolnjene vrstice.

Slika

Prosim za Vašo pomoč.
jumanjy

Re: Pogojno oblikovanje - seštevanje celic

Odgovor Napisal/-a jumanjy »

Pozdravljeni!

Ne vem, če je rešitev prava za vas ampak jaz sem imel zelo podoben primer pri pisanju ur rešil pa sem ga tako, da sem vključil dodatno vrstico (ki je skrita) in v njej IF stavek z isto formulo kot je v pogojnem oblikovanju in če je recimo pogoj izpolnjen kopira vašo enko, ki jo je potem enostavno seštevati.

lp.
jaz

Odgovor Napisal/-a jaz »

@jumanjy, hvala za hiter odgovor.

Ja verjetno bom zadevo morat rešit na ta način. Mi pa se tista, s preštevanjem "šrafur" ali barv, zdela zanimiva. Baje, da se zadeva da rešit tudi če je v igri pogojno obikovanje samo meni
to pač ne rata.
admin
Site Admin

Odgovor Napisal/-a admin »

Pozdravljeni,

Rešitev, ki vam jo je svetoval jumanjy je čisto pravilna. Kar pa se tiče seštevanja celic glede na njihovo barvo pa je slednje rešljivo samo in izključno s pomočjo ustreznega VBA makra.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
jaz

Odgovor Napisal/-a jaz »

admin napisal/-a:Pozdravljeni,

Rešitev, ki vam jo je svetoval jumanjy je čisto pravilna. Kar pa se tiče seštevanja celic glede na njihovo barvo pa je slednje rešljivo samo in izključno s pomočjo ustreznega VBA makra.

Saj vem, da ne gre brez uporabe makra. Kot sem že omenil, poskusil sem vašo rešitev makro-preštevanje celic glede na barvo. Ampak ta zadeve ne gre če so celice obarvane z pomočjo pogojnega oblikovanja in "peš". :wink:
admin
Site Admin

Odgovor Napisal/-a admin »

:) Da to je makro ki vam reši nalogo; seveda pa je omenjen makro splošen in za vaš konkreten primer ga je pač potrebno popraviti. Ni pa res, da bi Excel oz. VBA ne seštevala oz. ne upoštevala celic kot obarvanih, če so slednje pogojno obarvane!
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
jaz

Odgovor Napisal/-a jaz »

Ja to je ta makro ki sem ga za svoje potrebe rahlo spremenil. Kaj naj rečem meni ni in ni hotel sešteti celic ki so bile pogojno oblikovane. Vrednost ki sem jo dobil s activecell.Interior.ColorIndex in Pattern je bila vedno enaka (-4142) neglede na stanje na zaslonu. Potem sem isto zadevo sprobal s "peš" obarvanim celicami in zadeva je delovala. Mogoče je to samo za Excell 2003 ?
Nima veze, sem problem rešil s uporabo dodatnih celic, so pa že tu nove težave. O tem pa v eni drugi temi. :oops:
Odgovori