Zdravo,
prosim za pomoč, želela bi tabeli podatke v stolpcu B oblikovati na podlagi podatkov v stolpcu G, nekako takole: če je število v celici stolpca G pozitivno naj bo celica v stolpcu B obarvana rumeno. Poskusila sem tako, da sem celice v stolpcu G pogojno oblikovala in vse celici s pozitivnimi števili obarvala rumeno, ne znam pa določiti če je celiva v stolpci G rumena naj bo rumena udi v stolpcu B.
Hvala in lep pozdrav.
Lili
Pogojno oblikovanje celice
Re: Pogojno oblikovanje celice
Označite celoten stolpec B (torej kliknite na črko B!) in v formulo za pogojno oblikovanje vpišite sledečo formulo:
Koda: Izberi vse
=$D1<0
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator
Zdravo,
hvala, uspelo.
hvala, uspelo.
Pozdravljeni,
imam vprašanje, nisem pa siguren če se da rešiti z pogojnim oblikovanjem oz. če sodi moje vprašanje v to temo.
Situacijo bi si zastavil takole:
- v celici 1A je določena vrednost - v mojem primeru porabljene ure določenega delovnega naloga, celica vsebuje funkcijo max
- v celici 1B pa datum zadnje spremembe celice 1A
želel bi, da se mi ob vsaki spremembi vrednosti celice 1A v sosednji celici 1B popravi oz. osveži datum zadnje spremembe celice 1A.
Se da to rešiti z pogojnim oblokovanjem, ali kako drugače, upam da ne kompliciram preveč.
Lep pozdrav ter SREČNO IN USPEŠNO 2012
imam vprašanje, nisem pa siguren če se da rešiti z pogojnim oblikovanjem oz. če sodi moje vprašanje v to temo.
Situacijo bi si zastavil takole:
- v celici 1A je določena vrednost - v mojem primeru porabljene ure določenega delovnega naloga, celica vsebuje funkcijo max
- v celici 1B pa datum zadnje spremembe celice 1A
želel bi, da se mi ob vsaki spremembi vrednosti celice 1A v sosednji celici 1B popravi oz. osveži datum zadnje spremembe celice 1A.
Se da to rešiti z pogojnim oblokovanjem, ali kako drugače, upam da ne kompliciram preveč.
Lep pozdrav ter SREČNO IN USPEŠNO 2012
Pozdravljeni,
Najprej hvala za lepe želje. Lepo, zanimivo in uspešno leto 2012 tud vam...
Kar pa se tiče vašega vprašanja pa imam za vas na žalost dva negativna odgovora:
Najprej hvala za lepe želje. Lepo, zanimivo in uspešno leto 2012 tud vam...
Kar pa se tiče vašega vprašanja pa imam za vas na žalost dva negativna odgovora:
- To ni pogojno oblikovanje in se s pogojnim oblikovanjem ne da rešiti
- No; to se samo z uporabo funkcij sploh ne da rešiti

Koda: Izberi vse
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Address = "$A$1" Then Range("B1") = Now
End Sub
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator
Hvala za hiter odgovor, kar se tiče vba programiranja sem čisto bled.
Vseeno si bom pogledal tutorial-e na youtubu in probal uporabiti kodo, ki ste mi jo napisali.
Zaenkrat nimam pojma kako bi jo uporabil
Lep pozdrav
Vseeno si bom pogledal tutorial-e na youtubu in probal uporabiti kodo, ki ste mi jo napisali.
Zaenkrat nimam pojma kako bi jo uporabil
Lep pozdrav
Najprej si poglejte osnovne nasvete VBA.
Nato pa poiščite po našem forumu ključno besedo Change in boste dobili nekaj nasvetov kam in kako to vstaviti.
Nato pa poiščite po našem forumu ključno besedo Change in boste dobili nekaj nasvetov kam in kako to vstaviti.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator