prevzem blaga, vodenje zalog in arhiviranje

Pomoč pri delu z MS Excelom
Odgovori
PETERM12

prevzem blaga, vodenje zalog in arhiviranje

Odgovor Napisal/-a PETERM12 »

Pozdravljeni!
rad bi naredil enostavno orodje za vnos prevzetega blaga, vodenje zalog in arhiviranje.
Imam obrazec za vpis artiklov (naziv, koda, cena, količina...). Obrazec ima spodaj seštevek določenih pozicij iz tega obrazca.
Rad bi, da bi se celice s seštevkom na dnu dokumenta sproti prilagajale po višini na število vpisanih vrstic. Enkrat bom vnesel pet vrstic, drugič pa npr. 30. V obeh primerih bi rad imel pod tem seznamom seštevek določenih stolpcev v obsegu kot je vnešen.
Potem bi rad, da bi se pozicija s šifro tega dokumenta prenesla na drug list v neko bazo, kjer bi se šifre vnesenih artiklov vpisale vodoravno v vrstico in se tam shranile. Potem na osnovnem dokumentu pozicije pobrišem ročno in pričnem vnašati drug dokument. Tudi ta se zabeleži na drug list v omenjeno bazo, le da se vpiše v novo vrstico....
Upam, da sem zapisal dovolj jasno in vas prosim za pomoč. lp
admin
Site Admin

Re: prevzem blaga, vodenje zalog in arhiviranje

Odgovor Napisal/-a admin »

:) :) Tega vam pa Excel kot takšen - iz škatlice - ne more ponuditi.

Z uporabo funkcij lahko rešite prvi del vaših želja in sicer tako, da seštevke zapišete na VRH in ne na DNO :)... potem je vseeno koliko vrstic vnesete, saj bodo seštevki vedno na istem mestu...

Vse ostalo pa je rešljivo samo in izključno s pomočjo programiranja oz. VBA makrov.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
PETERM12

Odgovor Napisal/-a PETERM12 »

Hvala za odgovor. Sem nekaj naštudiral in imam rešen problem s širjenjem seznama. Tudi baza se mi lepo polni.
Zanima me kako napisati makro ki bi pogledal v celico A3 na listu "prevzem" in potem na listu "baza" poiskal v stolpcu A vrstico z enako številko kot je v celici A3 na prvem omenjenm listu ter ko bi jo našel skopiral celotno to vrstico ter jo prilepil kot vrednost na isto mesto.

mi lahko pomagate?
admin
Site Admin

Odgovor Napisal/-a admin »

Pozdravljeni,

Makrov po naročilu v forum ne morem pisati, lahko pa makro zapišete sami jaz pa vam pomagam pri kakši konkretnejši vrstici kode....
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Odgovori