Pozdravljeni,
Zanima me katera funkcija izpiše tekoči (današnj) datum brez tega, da se posodablja.
Today() se vsak dan posodobi.
Hvala.
Lp
Datumi in excel
Re: Datumi in excel
Pozdravljeni,
nadaljevanje problema. Rad bi, da se izpiše danajšnji datum, če je stolpcu h vrednost DA, v nasprotnem primeru je celica prazna. Datum se ne sme posodabljati.
je ta formula ok?
=IF(H2="Da";TEXT(TODAY();"dd/mm/yy");"")
hvala
LP
nadaljevanje problema. Rad bi, da se izpiše danajšnji datum, če je stolpcu h vrednost DA, v nasprotnem primeru je celica prazna. Datum se ne sme posodabljati.
je ta formula ok?
=IF(H2="Da";TEXT(TODAY();"dd/mm/yy");"")
hvala
LP
Ne, čim uporabite funkcijo, se bo slednja spreminjala VSAK DAN! Če želite, da se datum ne spremeni, ga morate vnesti ročno - če uporabite funkcijo se bo slednja VEDNO posodobila.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator
Pozdrav
Tudi sam sem imel podoben problem. Zanima me ali morda obstaja rešitev v tej
smeri, da če je izpolnjen pogoj "da", da se zažene makro, ki bi vpisal trenutni datum in
ga preoblikoval v stabilno obliko.
lpm
Tudi sam sem imel podoben problem. Zanima me ali morda obstaja rešitev v tej
smeri, da če je izpolnjen pogoj "da", da se zažene makro, ki bi vpisal trenutni datum in
ga preoblikoval v stabilno obliko.
lpm
Da, seveda 
Spodnji makro vam bo v celico B1 vpisal trenutni datm, če boste v celico A1 vnesli besedico 'DA':
Toda to je odziv na dogodek in to kodo morate vnesti na poseben način. Več o tem najdite tako, da v iskalnik tega foruma vpišete naj išče 'Worksheet_Change' in našli boste še kar nekaj tematik s podrobnimi navodili...
Spodnji makro vam bo v celico B1 vpisal trenutni datm, če boste v celico A1 vnesli besedico 'DA':
Koda: Izberi vse
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Address = "$A$1" Then
If UCase(Target.Value) = "DA" Then
Range("B1") = Date
End If
End If
End Sub
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
Matjaž Prtenjak
Administrator