poskušal sem in poskušal, bral na internetu vsepovsod, zdaj pa se moram predat..
Problem je sledeč:
- v celici s katero seštevam in odštevam ure prihodov in odhodov dobim rezultat, Vse celice so v formatu [h]:mm
- rezultat se potem s tole formulo pravilno zaokroži v drugi celici ki je pravtako v formatu [h]:mm, formula je super, mislim da sem jo pridobil tukajle
=IF(MINUTE(AK9)<15;TIME(HOUR(AK9);0;0);IF(AND(MINUTE(AK9)>=15;MINUTE(AK9)<45);TIME(HOUR(AK9);30;0);TIME(HOUR(AK9)+1;0;0)))
- vse dela lepo, vse se pravilno zaokroži, problem je pa le takrat če je rezultat 23:45 in več...takrat se po formuli zaokroži navzgor in to bi bilo 24:00..
Excel prikaže 00:00 ..mislim da je prav, to je pač zanj en dan. Saj vem da ni tako pomembno, itak da nikoli ne bo nihče v službi 24 ur, pa vseeno sem se pikno v tole in sem prišel sem po nasvet. Da zaključim vse skupaj, pa da pač izvem da ne gre..
Ko sem bral po internetu je zgledalo da je nerešljivo, ni rešitve da bi samo format spremenil, torej nekaj takega kar bi lahko sam izvedel.
Hvala za nasvet!
lp,
aleks