Makro za Loto

Pomoč pri delu z MS Excelom
Odgovori
bate

Makro za Loto

Odgovor Napisal/-a bate »

V tabeli npr. [E10:N16] imam vpisane številke loto sistema. V koloni [C10:C17] pa vpisane izžrebane številke. Želim napisati makro v katerem bi s pritiskom na gumb [OZNAČI] obarvalzadete številke po kolonah v tabeli. Z drugim gumbom [RAZVELJAVI] pa bi barve izbrisal.

Istočasno naj bi se v drugi tabeli od [P11:V11] izpisalo število dobitkov (3+1, 4, 5, 6, 6+1, 7[bog ne daj] ).Če ni dobitka, se izpiše črtica (minus).

Zanimivo? lp Brane
admin
Site Admin

Re: Makro za Loto

Odgovor Napisal/-a admin »

bate napisal/-a:Želim napisati makro v katerem bi s pritiskom na gumb...
In kaj konkretno vas muči?
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
bate

admin napisal/-a:
bate napisal/-a:Želim napisati makro v katerem bi s pritiskom na gumb...
In kaj konkretno vas muči?
Upal sem, da sem napisal dovolj razumljivo. Malo bolj konkretno: želim, da se v tabeli kjer so številke mojega sistema s pritiskom na gumb obarvajo celice, ki imajo enako številko, kot je v tabeli med izžrebanimi številkami.
Upam, da nisem zakompliciral!?
lp Bate
admin
Site Admin

Odgovor Napisal/-a admin »

E dragi moj 'bate' potem pa ne morete napisati, da želite napisati makro, temveč da želite da vam napišemo makro... To samo kot opomba ;)

Mislim, da ste bili dovolj razumljivi in da je bolj ali manj jasno kaj potrebujete. Vprašanje pa je ali vam bo kdo makro tudi zares napisal.
lp,
Matjaž Prtenjak
Administrator
cedra
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a cedra »

Pred leti sem si nekaj podobnega naredil zase. Tu je povezava do datoteke. Snemite jo...Morda vam bo kaj koristila :roll:
lp,

cedra
bate

Hoj Cedra, se zahvaljujem. Nisem kakšen 'znalac', ampak zgleda, da je to to. Moram še preštudirati.
lp, Brane

ups! gospod Matjaž se opravičujem. Vidim, da za makre velja drug 'sistem'. Vprašnje bi moral formulirati drugače!? lp
Odgovori