Instalacija Pisarne 2010

Pisarna 2010 obstaja tako v 32bitni, kot tudi v 64bitni različici. Seveda sem si želel na moja 64bitna Okna 7 postaviti 64različico, a glej ga zlomka. Naletel sem na majhno prepreko.

Zanimivost 1: Na 64 bitnih Oknih ne moreta hkrati teči 64bitna Pisarna 2010 in 32bitna Pisarna 2007.

Ker verzijo 2007 krvavo potrebujem (tudi zato, da vam lahko pomagam ob problemih) si torej nisem mogel privoščiti deinstalacije in tako imam sedaj na računalniku 32biti različici 2007 in 2010. Vse teče OK, le Word včasih misli, da se je prvič zagnal. Nisem še uspel ugotoviti od kot mu te ideje

Sicer pa bi ob instalaciji, ki poteka hitro in brez zapletov, opozoril še na eno zanimivost:

Zanimivost 2: Ob instalaciji se moramo odločiti ali bo Pisarna naše podatke na disk zapisovala v MS formatu ali pa v Odprtem formatu, ki ga razumejo tudi nekateri drugi programi.

Ideja odprtega formata je v tem, da si lahko tako zapisane datoteke izmenjujemo tudi z ljudmi, ki nimajo MS opreme, temveč kakšno drugo, saj ta standard podpira. Kaveljc pa je v tem, da je MS zapis boj zmogljiv in laže prilagodljiv, saj ob spremembah ni potrebno čakati na odobritev mednarodne organizacije.

Ker lahko, neglede na odločitev ob instalaciji vsako datoteko posnamemo tudi v drugem formatu sem si seveda izbral MS-ov format in bom datoteke snemal v OpenDocument formatu samo takrat, ko bo to tudi zares potrebno.

Komentirajte prispevek

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.