Več različic Word-a na istem računalniku

Ker vodim forum, na katerem se dnevno pojavljajo vprašanja s področja MS Pisarne, sem prisiljen nenehno preklapljati med različicami Worda. Največ vprašanj je še vedno za Word 2003, nekaj jih je za 2007, prihaja pa tudi 2010.

Če želim dajati ustrezne in kvalitetne odgovore, sam prisiljen instalirati vse različice Word-a znotraj istega uporabniškega računa. No, resnici na ljubo, mi dandanes pomagajo tudi virtualni računalniki, a vsaj dve različici hkrati imam vedno instalirani!

Word ima zoprno lastnost, da ob vsakem zagonu preveri register in pogleda ali je tam zapisano tisto kar želi. Ker vsaka različica želi nekaj svojega se pojavi problem, ki ga mnogi opažate, ne poznate pa vzroka. Če namreč uporabljate Word 2003 ga zaprete in nato zaženete Word 2007 se slednji dolgooo nalaga. Dokler potem uporabljate Word 2007 je vse ok. Ko zopet preklopite na Word 2003 pa se ta dolgoo nalaga. Zakaj?

No, kot rečeno, vsaka različica najprej preveri, kaj piše v registru in če ne piše tisto, kar pričakuje, začne lepo to pisati po registru (in to traja in traja in traja). Da bi se rešili problema pisanja v register, lahko to Wordu preprosto prepovemo.

POZOR: Take nasvet zahteva pisanje po registru, zato delajte to pazljivo!

Postopek je torej sledeč:

  1. Zaženite tisto različico Worda, ki ga želite največkrat uporabljati (s tem bo ta različica popisala register).
  2. Zaprite jo.
  3. Odprite register (ukaz regedit).
  4. Postavite se na ključ HKEY_CURRENT_USER\ Software\ Microsoft\ Office\
  5. Pod tem ključem so zapisane vse različice MS Pisarn, ki jih imate instalirane. Številka 11 pomeni MS Pisarno 2003, številka 12 MS Pisarno 2007 in 14 MS Pisarno 2010 (jap ni napaka 🙂 12 = 2007, 14 = 2010, kje je 13??)
  6. Postavite se v vsako izmed različic in poiščite podključ Word\ Options\
  7. V ta podključ vstavite nov zapis (DWord value) NoRereg in mu postavite vrednost 1
Prepovejmo Word-u pisati v register
Za vpogled podrobnosti, kliknite na sliko.

To je vse! Sedaj lahko svobodno in hitro preklapljate med različicami Worda. 🙂

One thought on “Več različic Word-a na istem računalniku”

  1. hvala, mi je zelo pomagalo! tudi sam imam vec različic na svojem sistemu, in mi je slo ze prav na zivce, da se je tako dolgo nalagalo.

Komentirajte prispevek

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.