Add-in Express prvič

V dosedanjih blogih s tematiko programiranja za Office (Razvoj dodatkov za Excel in Razvoj Excelovih dodatkov v .NET okolju) sem se dotaknil manjše primerjave med različnimi možnostmi razvoja dodatkov v Excelu.

Danes pa se bom malce bolj posvetil programski opremi Add-in Express, ki je namenjena celostnemu razvoju programskih dodatkov za Office v okolju .NET.

Dosedaj sem ta produkt primerjal samo v povezavi z razvojem v Excelu, saj je to primarno področje delovanja mojega podjetja, a sem bil v tem primeru do njega krivičen. V tem blogu pa ga bom poskušal predstaviti malce bolj obširno.

Kaj je Add-in Express?

Add-in Expres je dodatek razvojnemu okolju Visual Studio, s pomočjo katerega poenostavimo razvoj dodatkov za Office. Prednost njegova prednost pred konkurenti pa je predvsem v fleksibilnosti in hitrosti razvoja

Razvojno okolje

Add-in Expres lahko uporabljate v vseh generacijah Visual Studia: VS 2005, VS 2008 in VS 2010. In tudi v vseh različicah, torej tako v VS Express, VS Professional, VS Ultimate in VS Team System.

Podprte različice Office-a

Podprte so vse različice Office-a od 2000 dalje; torej Office 2000, Office XP, Office 2003, Office 2007 in Office 2010.

Podprti programi

Podprti so vsi programi MS pisarne; torej Excel, Word, PowerPoint, Outlook, Visio…

Največja prednost, ki nam jo produkt ponudi pa je v dejstvu, da lahko za vse programe hkrati razvijam en sam dodatek, ki bo tekel na vseh programih. Torej situacija je sledeča:

Komentirajte prispevek

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.