Uporabna stran za vse iskalce rešitev v okviru MS Office

Ko sem danes pomagal uporabnikom slo-tech foruma, se je med pomočniki pojavil nov uporabnik (no pravzaprav ne vem ali je nov – vsekakor ga prej še nisem zapazil). No reči želim, da sem iz odgovorov uvidel, da oseba ve o čem govori. Kliknil sem na njegov podpis, ki me je ponesel na njegovo spletno stran.

Stran http://office.blog.siol.net/ sicer ne nudi preobilice informacij v povezavi z MS Pisarno je pa uporabna stran in na njej najdete nekaj dobrih orodij, predvsem za poslovanje malih podjetij. Ker bom še v tem tednu tudi sam izdal Excelovo aplikacijo za izdajo računov bomo mogoče kdaj v prihodnosti tudi kaj sodelovali 🙂

No kakorkoli; kje pa vi dobite (iščete) informacije za Word, Excel,VBA in ostalo druščino?

3 thoughts on “Uporabna stran za vse iskalce rešitev v okviru MS Office”

  1. Zdravo Matjaž,

    Pravzaprava se midva poznava (v virtualnem smislu, seveda) že zelo dolgo… Mora se boš spomnil tam nekje na prelomu tisočletja sem imel prvi slovenski Visual Basic forum, takrat še na temo VB6 (webblod.net).

    V tistih letih nekako si tudi ti zagnal “matjažev.net”. No, zaradi okvare Perftechovega strežnika po nekaj letih je takrat kompletna baza foruma odšla v virtualna nebesa.

    Sicer pa prav ugotavljaš, da blog bolj posvečam uporabi orodij pri poslovanju, kakor poglobljeni razlagi samega orodja. Do tega spoznanja sem prišel skozi predavanja, saj sem opazil, da slušateljev zmogljivost orodja niti ne zanima – večina se jih omeji zgolj na problemsko polje, ki ga poklicno pokrivajo.

    Tako sem blog zastavil v smislu “kako si pri pogostih problemih lahko pomagam?” paradigme. Strokovnost zato morda malo trpi, je pa laična javnost tolikanj bolj(e) potešena. Z mimoidočimi programerji pa se itak zmenimo “izza scene”.

    Glede sodelovanja pa – če imaš kako idejo, sem vedno pripravljen priskočiti na pomoč, če le (z)morem.

    Hvala za vse pohvale in lep pozdrav,
    Željko Petrušić (a.k.a. P.J.)

  2. O pozdravljen, se spomnim, da mislim, da smo si še izmenjevali pasice…

    No kakorkoli, čestitam za uspeh aplikacije za pomoč pri knjiženju – tisto sem zasledil že čisto na začetku, mislim, da si jo razvil enkrat na pobudo foruma MaldiPodjetnik… No kakorkoli tedaj sem si vse skupaj takoj naložil (ko je bilo še vse zastonj in se še niso vmešale Finance – oz. ne; zastonj je bilo za OO – a veš da sem mislil napisati novico, kako si lahko ljudje iz zastonj rešitve za OO sami izdelajo rešitev v Excelu… Pa me je srečala pamet – to bi res ne bilo ne lepo, ne pošteno in ne vem kaj bi bil dokazal).

    Lepo, a sem si nisem upal uporabiti sem prevelik zajec, da bi si upal izzivati DURS 🙂 – kaj je cesarjevega naj gre cesarju – na knjiženje se spoznam toliko kot na Tibetansko književnost! Je pa tvoja nova ideja o vzorcih za knjiženje zelo dobra – mislim res – stvar bi celo vžgala!

    Nekje do nedelje bom izdal aplikacijo za izdajo računov za majhne s.p.-je, ki niso davčni zavezanci… Ni pa to template, saj ima zadaj kar nekaj makrov… Idejo sem dobil, ko sem nekaj podobnega razvil za naročnika in mu seveda nisem mogel računati toliko kot bi stvar zares stala, saj bi je sicer ne kupil :(… Pa sem razvil še malo dalje ter prišel do končnega izdelka..

    Ah sem se razpisal… se slišiva kaj po e-pošti… Tisto glede sodelovanja sem mislil pa resno 😉

    Srečno in uspešno tudi tebi.

    PS: Spremljaš pa dogajanje, da si novico zasledil še isti dan.

    PSS: Zapisal pa sem jo, kot si prebral, ker sem bil zelo pozitivno presenečen nad rešitvijo na slo-tech forumu, kjer si uporabniku pomagal pri sortu tabele – zelo lepa rešitev, ki jo na žalost ne razume, je pa lepa – jaz ga sploh nisem razumel, kaj potrebuje… Čestitke!

  3. Ne vem če si videl, sem mu jo šele danes zvečer do konca razvil. Tisto sinoči je bilo res bolj ugibanje, kaj dejansko sploh hoče narediti.

    Bi pa jaz popolnoma enak koncept izbral pri template-u za prejete in izdane račune… Tako bi se izognil nekaterim makrojem.

    V bistvu sem nekaj bil že začel delat… Lahko ti pošljem za idejni koncept. Bom poiskal.

Komentirajte prispevek

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.