Protesti proti ACTA

Danes sem se udeležil protestov v Mariboru. Priznati moram, da sem bil kar malce razočaran, saj menim da so protestniki napačno razumeli problem in ga pravzaprav potencirajo!

Ideja ACTA je v zaščiti avtorjev in ta ideja ni slaba. Avtorji potrebujejo (potrebujemo) neke vrste zaščito… Povsem zgrešena je izvedba!

Zatorej na protestih ne smemo vpiti, da smo vsi pirati – to je voda na mlin ljudi, ki so sprejeli ACTA-o!

Za dobro razjasnitev pojmov, proti čemu se borimo, vam lahko predlagam izjemno predavanje, ki pa na žalost ni podnaslovljeno v našem prelepem jeziku, zatorej ga morate poslušati in brati v angleščini ali kakšnem drugem “svetovnem” jeziku. A zagotovo je to ZELO DOBRO unovčenih 14 minut vašega življenja…“Defend our freedom to share or why sopa is a bad idea”

Preden lahko nastopimo proti nekomu se moramo dobro podučiti kaj je pravi problem, kje je težava in razumeti moramo zakaj je do problema prišlo, saj problem zares obstaja… In dokler si bomo pred problemom zatiskali oči, dokler ne bomo tudi sami naredili kaj bo zabavna industrija pritiskala in vsakdo, ki bo jasno kršil pravila jim bo pomagal. Če se torej ne strinjate z zabavno industrijo ji ne pomagajte in se od nje oddaljite. Ne kopirajte in glejte njenih filmov, njene glasbe… Če ne želite biti del sistema si izločite in tako jih boste najbolj kaznovali!

Zato ker ljudje napačno menijo, da imajo pravico kopirati najnovejše Hollywoodske uspešnice nam industrija grozi, da bo zaprla wikipedijo, TED in še 1000000 drugih strani ki izobražujejo in ne kradejo – TO JE PROBLEM ACTA!

A kot že rečeno več v 14 minutah izobraževanja!

Komentirajte prispevek

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.