Hitri vnos podatkov v Excelu

Po dolgem dopustu na katerem se sem (med drugim) začel ukvarjati tudi s potapljaštvom :), je mogoče čas za majhno in uporabno skrivnost, ki vam lahko pohitri vnos podatkov v Excelu.

Pred uporabo podatkov v Excelu je seveda potrebno slednje nekako vnesti v Excel. Najlepše je, če je to za nas naredil kdo drug ali pa smo jih lahko skopirali. A vedno, na žalost, temu ni tako. Tedaj je podatke pač potrebno vnesti na roke… In ker v Excelu večino podatkov vnašamo v obliki tabel nam lahko Excel ob tem tudi pomaga – a mnogi uporabniki takšnih majhnih »skrivnosti« ne poznate.

Ko namreč vnašate podatke ene vrstice se v naslednjo celico premaknite s tipko TAB, ki vas bo prestavila v naslednjo desno celico – dobro; to večina uporabnikov pozna! Toda; ko vnesete zadnji podatek v vrstici, pritisnite tipko ENTER in Excel vas bo avtomatično prestavil v novo vrstico in to točno pod celico, kjer ste v prejšnji vrstici prvič pritisnili TAB 🙂

Ko enkrat to veste, vam ni potrebno več skakati z miško in tipkami po Excelovi tabeli temveč lepo pritiskate tipko TAB dokler ste znotraj iste vrstice, na koncu pa pritisnite ENTER!

Komentirajte prispevek

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.